Gå till innehåll

Alpint

Tränare med borrmaskin

Alpin elittränare

Den alpina skidsporten är i stort behov av tränare på alla nivåer. Syftet med utbildningen är att utbilda kompletta tränare med målet att efter avslutad utbildning direkt komma ut i arbetslivet som verksamma tränare.

Information Alpin elittränare

Tärnabys alpina tränarutbildning riktar sig till dig som är intresserad av att arbeta som tränare för alpina skidåkare oavsett vilken idrottslig bakgrund du har. För att söka utbildningen behöver du vara en god skidåkare, alltså obehindrat ta dig ner i alla typer av backar och behärska utrustningen.

Utbildningen sker i samarbete med Svenska Skidförbundet (SSF) där teori och praktik varvas för att ge deltagaren förutsättningar att omvandla kunskap till verklighet, och utveckla sitt ledarskap. Under ett år får du bland annat SATU (svensk alpin tränarutbildning) I, II och III som vanligtvis tar ett år per utbildning. Som deltagare på Alpin: Elittränare får du med andra ord en komplett SATU komprimerad till ett år men med samma innehåll. SATU utbildningarna kommer genomföras tillsammans med SSF och med övriga deltagare som utbildar sig inom SATU. Utöver SATU kommer det även ingå fördjupning inom teoretiska moment som bland annat anatomi, träningslära och idrottspsykologi i syfte att deltagare ska få både bredare och djupare kunskap för förståelse kring idrottaren och sporten.

Studieinformation

Folkhögskoleutbildning: Västerbottens Folkhögskola

Utbildningstakt: 100%

Utbildningsort: Tärnaby (Platsbunden med delmoment som bedrivs på annan ort).

Svensk alpin tränarutbildning (SATU): Läs mer här!

Ekonomi

Undervisningen är kostnadsfri (inkl. SATU) men skolan tar ut en serviceavgift på 5000:- för material och resor. Deltagaren står själv för boendekostnader och övriga utgifter såsom liftkort och mat under SATU och praktik. Personlig utrustning för barmarksträning och skidåkning håller deltagaren själv.

Utbildningen är CSN berättigad.

Mer information om dina och skolans rättigheter och skyldigheter under din tid som studerande hos oss finns i vår studeranderättsliga standard på

www.fhsk.nu Länk till annan webbplats..

Kursupplägg

Höstterminen 2023

Moment 1: Anatomi, närings- och träningslära för alpin skidåkning

Moment 2: Ledarskap och praktik barmarksträning

Moment 3: Idrottspsykologi

Moment 4: SATU 1 och praktik

Vårterminen 2024

Moment 5: SATU 2 och praktik

Moment 6: Idrottsskador, skadeförebyggande insatser och akut omhändertagande

Moment 7: SATU 3 och praktik

Moment 8: Vårläger

Kontaktpersoner

Karoline Åslund
Kursansvarig Alpin: Elittränare
tel: 076 146 44 45
mail: karoline.aslund@fhsk.nu

Mathias Moberg
Utbildningsansvarig SSF & kontaktperson SSF
tel: 072 701 38 55
mail: mathias.moberg@skidor.com

Senast uppdaterad
2023-08-24
Publicerad
2023-02-15
Skribent
Mathias Moberg, SSF

Huvudpartner

Lagpartners