Gå till innehåll

Alpint

En bild

Alpint: Protokoll för återgång till snö efter korsbandsskada

Korsbandsskador är relativt vanliga men kan ha olika konsekvenser för olika personer som drabbas. I samband med ett webbinarium 22 februari 2023 presenterar fysioterapeut Fia Bringby och fystränare Mathias Moberg protokollet "Återgång till idrott efter korsbandsskada". Du kan också ta del av protokollet här.

Korsbandsskador är relativt vanligt återkommande skador inom alpin skidåkning och andra elitidrotter. Trots att de förekommer hos många elitidrottare kan konsekvenserna och rehabiliteringsperioden te sig väldigt olika för olika individer.

Protokollet för återgång till snö efter korsbandsskada är skapat för att underlätta och ge åkare och tränare en rekommendation över hur återgång till skidåkning kan se ut. Protokollet har utformats i samråd med skidtränare på Svenska skidförbundet och fysioterapeut Fia Bringby, specialist inom fysisk aktivitet och idrottsmedicin.

Webbinarium Återgång till snö efter korsbandsskada

22 februari 2023 erbjuder Ski Team Sweden Alpine dig att delta på ett webbinarium om just Återgång till idrott efter korsbandsskada. Fia Bringby, fysioterapeut på Capio och för svenska alpina landslaget talar bland annat om korsbandets läkningsfaser och tillsammans med Mathias Moberg, fystränare för svenska alpina landslaget, fokuserar webbinariet på rehabilitering, skidåkning och fysträning.

Tider och information

När? 22a februari 2023, 18.00 - 19.30

Vem? Fia Bringby, fysioterapeut och Mathias Moberg, fystränare

Hur? Anmäl dig genom att mejla mathias.moberg@skidor.com så får du en länk till webbinariet.

Något annat? Mejla gärna frågor innan webbinariet så att Fia och Mathias kan förbereda sig.

Välkommen med din anmälan!

Läs protokollet >> Pdf, 157.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontaktperson

Fia Bringby

fia.Bringby@capio.se


Senast uppdaterad
2023-05-15
Publicerad
2023-01-25
Skribent
Lisa Johansson, SSF

Huvudpartner

Lagpartners