Längdåkning

Längdåkning

Kalla behåller andraplatsen

Charlotte Kalla behåller andraplatsen inför de två avslutande etapperna i Tour de Ski. I dagens klassiska 3-kilometerslopp kom hon nia och är 1,03 min efter ledande polskan Justyna Kowalczyk när kraftmätningarna startar i Val di Fiemme.

Dagens svensk var dock Calle Halfvarsson som kom sexa i herrloppet över 5 km, slagen med 16,1 sekunder av kazaken Alexey Poltaranin. Petter Northug jr behåller ledartröjan.

Efter torsdagens urladdning var det många som undrade om Charlotte Kalla och överraskningen Emma Wikén skulle lyckas mobilisera några krafter till den fjärde etappen, ett snabblopp i tuff terräng.

Men det var ingen tvekan. Svenskorna stretade emot bra. Kalla i mål med nionde bästa tiden och Wikén med 14:e tiden, strax bakom Anna Haag som återigen visade att formen är på uppåtgående. Kalla behåller andraplatsen totalt. Wikén är 11:a och Haag 17:e.

Sara Lindborg gjorde sitt bästa lopp i touren och kom 21:a. Övriga placeringar i damklassen: 37:a Jennie Öberg, 41:a Mia Eriksson. Calle Halfvarsson gjorde ett av karriärens vassaste lopp och spurtade in som sexa, 16 sekunder efter Poltaranin och åtta efter tvåan Petter Northug jr.

I sammandraget efter fem av sju tävlingar är Falun-Borlänge SK:s offensiva uppstickare på tionde plats, 2,21 från täten. Bäst av de svenska herrarna är Marcus Hellner på åttonde plats, 2,15 bakom den norska ledartröjan. Hellner gjorde ett stabilt lopp som 16:e man, 31 sekunder från etappsegern.

Daniel Richardsson in som 19:e i dag och 2,39 från täten på 15:e plats totalt. Johan Olsson är också med i getingboet där det skiljeren halvminut från Åsarna-åkarens 19:e plats i sammandraget till sjuan Ilja Chernusov.

Anton Lindblad har tagit steg för steg i touren. I dag blev han 28:a och är uppe på 56:e plats efter ha varit 87 i tourens inledning. Bra jobbat! Martin Johansson är 45:a. 56:a idag. Tour de Ski fortsätter på lördag med distanslopp. 10 och 15 km masstart väntar.

Senast uppdaterad
2023-01-03
Publicerad
2013-01-04

UPPTÄCK MER

Calle tvåa totalt i Tour de Ski

Calle Halfvarsson lyckades bäst av svenskarna med en sjätteplats i dag...

LÄS NYHETEN

Svensk dubbel till Hanna och vinnar-Calle!

Oberhofs dimma och snö förvandlades bara på några minuter till en blix...

LÄS NYHETEN

Jens glänste i touröppning

Jens blixtinkallades som reserv i det svenska laget och kom till Oberh...

LÄS NYHETEN

13 längdåkare OS-klara

Sverige Olympiska Kommitté har nu tagit ut 13 längdåkare som får repre...

LÄS NYHETEN

Information angående Skandinavisk cup/Team Sportia cup i Skellefteå 4-6 januari 2014

Snöläget gör att det inte är möjligt att genomföra alla tre tävlingsda...