Hårt motstånd för U23-åkarna under JVM

I dag var det dags för tjejerna att åka 10 kilometer och killarna 15 kilometer i fristil i Liberec. Motståndet visade sig vara svårt för våra svenska åkare.

Det blev omslag i vädret och det snöade ymningt i Liberec under tävlingen men det var inget som störde åkarna.

Evelina Settlin åkte klart godkänt och hamnade på 14:e plats i det här motståndet Dock hade Lisa Dahl och Marika Sundin en sämre dag och hamnade på 27:e respektive 31:a plats.

Tyvärr har laget drabbats av sjukdom och Elin Mohlin har åkt hem. Elin ersätts med Johanna Meyer som får åka lördagens pursuit.

Istället blev det norsk seger genom Ragnhild Haga före Anastasia Slonova, Kazakhstan och italienska Debora Agreiter.

När det gäller killarna så åkte Daniel Svensson klart godkänt och hamnade på en 18:e plats på 15 kilometer fristil. Övriga placeringar 30) Carl Quicklund 37) Gustav Eriksson 77) Erik Silfver.

Där lade Ryssland beslag på de två översta pallplatserna: 1) Sergey Ustiugov RUS 2) Evgeniy Belov RUS 3) Thomas Bing GER.

I morgon är det dags för juniorerna att åka skiathlon. Tjejerna kör 5 km klassiskt + 5 km fristil (start kl 10) medan killarna kör 10 km klassiskt + 10 km fristil (start kl 11).

2023-01-03
2013-01-24

Calle tvåa totalt i Tour de Ski

Calle Halfvarsson lyckades bäst av svenskarna med en sjätteplats i dag...

Svensk dubbel till Hanna och vinnar-Calle!

Oberhofs dimma och snö förvandlades bara på några minuter till en blix...

Jens glänste i touröppning

Jens blixtinkallades som reserv i det svenska laget och kom till Oberh...

13 längdåkare OS-klara

Sverige Olympiska Kommitté har nu tagit ut 13 längdåkare som får repre...

Information angående Skandinavisk cup/Team Sportia cup i Skellefteå 4-6 januari 2014

Snöläget gör att det inte är möjligt att genomföra alla tre tävlingsda...