Charlotte och Teodor sprintande hem segern

Charlotte Kalla, Piteå Elit, och Teodor Peterson, Åsarna, gled fram i spåren och vann sprinttävlingarna i Bruksvallarna. För Charlotte innebar det storslam – tre segrar på tre lopp, vilken kanoninledning.

Det blåste hårda vindar i Bruksvallarna när helgens sista tävlingsgren – sprinten skulle avgöras. Åkarna stod nästan still i vissa passager och var stundtals svåra att skymta när det blåste som värst.

När alla heat var avklarade fanns två fenomenala segrare högst på pallen, Charlotte Kalla och Teodor Peterson. Detta var Charlottes tredje seger på lika många starter, ett imponerande resultat.

Trean Ida Ingemarsdotter, segraren Charlotte Kalla och tvåan Hanna Falk. Foto: Bildbyrån.

Men de var inte helt ohotade, bakom lurade två åkare som båda är med i utvecklingslaget Team 2015.

På damsidan var det Hanna Falk, Ulricehamns IK, som så när hade snuvat Charlotte på segern. Hanna som varit drabbad av både skador och sjukdomar i flera år visade att hon glädjande är tillbaka på banan igen. Och som hon for fram i spåren så lär vi se mycket av Hanna i vinter. På tredje plats kom förra säsongens svenska sprintdrottning Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK.

På herrsidan var det Simon Persson, IFK Umeå, som gav Teodor Peterson en fight. Teodor satte upp ett mycket snabbare tempo i finalen redan från start, en fart som bara Simon orkade hänga på. Men när rycket över sista krönet kom så fick även han släppa taget om segern. Trea kom ytterligare en Team 2015-åkare, Gustav Eriksson, Falun-Borlänge SK.

Segraren Teodor Peterson med tvåan Simon Person "hack i häl". Foto: Bildbyrån.

Resultat Bruksvallarna, sprint, fri stil.

Herrar, sprint:

1) Teodor Peterson, Åsarna IK, 2) Simon Persson, IFK Umeå, 3) Gustav Eriksson, Falun-Borlänge SK.

Damer, sprint:

1) Charlotte Kalla, Piteå Elit, 2) Hanna Falk, Ulricehamns IF, 3) Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK.

2023-01-03
2013-11-24

Calle tvåa totalt i Tour de Ski

Calle Halfvarsson lyckades bäst av svenskarna med en sjätteplats i dag...

Svensk dubbel till Hanna och vinnar-Calle!

Oberhofs dimma och snö förvandlades bara på några minuter till en blix...

Jens glänste i touröppning

Jens blixtinkallades som reserv i det svenska laget och kom till Oberh...

13 längdåkare OS-klara

Sverige Olympiska Kommitté har nu tagit ut 13 längdåkare som får repre...

Information angående Skandinavisk cup/Team Sportia cup i Skellefteå 4-6 januari 2014

Snöläget gör att det inte är möjligt att genomföra alla tre tävlingsda...