Kalla trea i Davos

Charlotte Kalla visade än en gång världsklass när hon kom trea på 15 km fri stil i schweiziska Davos. Det var hennes tredje raka pallplats i världscupen den här säsongen.

Norskan Marit Björgen vann tävlingen före landsmaninnan Therese Johaug. I herrklassen toppade fransosen Maurice Mannificat. Johan Olsson var bäst av svenskarna på 12:e plats, slagen med 56, 6 sekunder.

Charlotte Kalla imponerade igen med ett vasst lopp på 1 500 meters höjd. Hon låg trea vid samtliga tidspasseringar. Therese Johaug öppnade starkast och hade ett försprång på åtta sekunder till Björgen vid 4,0 km-passeringen. Där var Kalla 11 sekunder efter.

Resterande 11 km tappade Charlotte endast sju sekunder på Johaug. Björgen kopplade greppet mellan 9,5 km och 11,5 km där hon hämtat in Johaugs försprång och dessutom tog ledningen med knappa två sekunder. I mål kom Björgen som vinnare, 13 sekunder före Johaug och 28,9 tillgodo på Charlotte Kalla:

– Jag var pigg i början av loppet och kände mig rapp. Men vid cirka åtta kilometer började det kännas rejält. Jag fick slita och jobbade hårt för att hålla farten uppe. Det var ett bra lopp och en ny pallplacering är fint för självförtroendet, sa en glad Kalla.

Sara Lindborg, som kom in i det svenska laget som reserv, gjorde ett av sina bättre internationella lopp och slutade på 19:e plats, 1,55 min bakom Björgen. Men en halv sekund före den amerikanska skejtspecialisten Elisabeth Stephen. Starkt av Falun-Borlänge-tjejen.

Övriga svenska placeringar: 34:a Maria Rydqvist, 36:a Hanna Ericson och 44:a Mia Eriksson.

Johan Olsson öppnade beskedligt som 23:e man vid fyra kilometer. Vid varvningen var han uppe på sjätte plats:

– Kroppen kändes bra, men jag hade inte tillräcklig fart uppför backarna, sa Johan Olsson som trots allt fick ett gott besked i den knivskarpa konkurrensen.

Anders Södergrens comeback i längdlandslaget gav mersmak. Anders kom på 17:e plats, 1,17 min bakom Manificat.

– Det blir bättre och bättre för varje helg. Jag är inte helt nöjd, men ganska. Kanske borde jag ha satsat lite hårdare.

Övriga svenska placeringar: 19:e Calle Halfvarsson och 32:a Lars Nelson. Den norska superstjärnan Petter Northug jr slutade 37:a.

Morgondagens sprinttävlingar

I morgon avgörs sprinttävlingarna i Davos. Sverige kör med Emil Jönsson, Teodor Peterson, Simon Persson, Robin Bryntesson och Anton Lindblad på herrsidan.

De svenska damerna till start blir: Charlotte Kalla, Jennie Öberg, Hanna Falk, Stina Nilsson, Hanna Ericson och Ida Ingemarsdotter.

2023-01-03
2013-12-14

Calle tvåa totalt i Tour de Ski

Calle Halfvarsson lyckades bäst av svenskarna med en sjätteplats i dag...

Svensk dubbel till Hanna och vinnar-Calle!

Oberhofs dimma och snö förvandlades bara på några minuter till en blix...

Jens glänste i touröppning

Jens blixtinkallades som reserv i det svenska laget och kom till Oberh...

13 längdåkare OS-klara

Sverige Olympiska Kommitté har nu tagit ut 13 längdåkare som får repre...

Information angående Skandinavisk cup/Team Sportia cup i Skellefteå 4-6 januari 2014

Snöläget gör att det inte är möjligt att genomföra alla tre tävlingsda...