Längdåkning

Resultat DM-Sprint

Trots barmark i flera veckor och ingen konstsnö avsett för längdåkning i hela Sörmland kunde vi ändå genomföra DM-Sprint. Nedanför malmbacken i Malmköping passade perfekt för en (mycket) kort sprintbana.

Första individuelle skidtävlingen i Södermanland ägde rum mellan slalombackarna i Malmköping i Lördagskväll den 8 Mars. det var Peter Lönnkvist i Ärla som kom på iden att utrymmet mellan backarna där borde räcka till för sprint-DM. Han hade själv varit med och sprutat i backarna och den sprutade snön låg fortfarande mellan 2 och 5 dm tjock.

En slinga på 300 m kunde köras , de yngsta 2 varv, seniorer både damer och herrar samt H 50 åkte 3 varv. Men det där med seniorer var väl kanske att ta i, för klassen slogs ihop så att här tävlade alla från 15 till 49 i denna klass. Och 16 -årige Linus Lillsjö och 15-årige Gustav Jonsson pressade Patrik Lind ända in i mål i A-finalen. Damernas final vanns av Rebecka Hylander före fjolårets skiddrottning Sandra Karlsson-Bierfelt. D14 vann Lovisa Lillsjö knappt före Malin Olofsson-Bierfeldt och i H14 Pontus Olofsson-Bierfeldt.

Sammanlagt tävlade 44 skidåkare i de 5 klasserna först Prolog och efter de resultaten i A, B och C-finaler. Hällbybrunns IF och Ärla IF var arrangörer och arrangemanget var mycket lyckat. Tävlingsledaren Henrik Jonsson hade i sista stund lejt in proffsspeakern Bala alias Börje Karlsson, han hördes nog över hela Malmköping vilket gav extra pr för arrangemanget.

Resultat DM-Sprint 2014 Länk till annan webbplats.