JVM-guld till Frida Karlsson

Frida Karlsson stod för en utklassningsseger då hon idag vann guld på skiathlon vid JVM. Dessutom gjorde Johanna Hagström återigen en fint lopp då hon kom åtta.

Efter tävlingsdagar med fasta spår i strålande sol var det idag omvända väderförhållanden i Schweiziska Goms – något som passade Frida Karlsson perfekt.

Direkt starskottet gick la hon sig i rygg på fransyskan Laura Chamiot Maitral som fick dra den klassiska delen på fem kilometer. När det sedan var dags för fristil lämnade Frida Karlsson omgående övriga åkare bakom sig.

– Jag kände mig så pigg på det klassiska och ville köra direkt, den här chansen ville jag inte missa, säger Sollefteååkaren som jublade i mål efter sin andra medalj.

Segermarginalen – avstannades – blev till slut 35 sekunder till norskan Lone Johansen. Bronset gick till Hailey Swirbul, USA. Johanna Hagström gjorde också ett kanonlopp, avancerade mycket framförallt på fristilsdelen där hon hade femte åktid.

– Jag är nöjd över min placering och känslan var bra, säger Hagström.

För Alicia Persson var det ett tufft utgångsläge med ett högt startnummer. Hon kämpade hårt och kom i mål som 52:a.

De svenska killarna gjorde mycket stabila lopp i den tuffa konkurrensen på 20 kilometer. Eric Rosjö och Leo Johansson hjälptes åt genom att växeldra när de blev elva och tolva.

Även Jacob Nystedt hade en positiv trend i slutdelen loppet, hans placering blev 19:e. På prispallen var det idel norrmän i ordningen: Harald Östberg Amundsen, Jon Rolf Skamo Hope och Jörgen Lippert. Gustav Berglund kom 43:a.

Officiella resultat JVM Goms Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bildtext: Frida Karlsson vann – avstannandes – JVM guld på skiathlon med 35 sekunder.