Gå till innehåll

Längdåkning

Längdåkning
En bild

Arrangera Landslagskolan till sommaren och ge ungdomar möjlighet att introduceras i ledarskapet

Genom Stjärna på skidors Landslagsskola kan ni i föreningen på ett enkelt sätt genomföra läger på hemmaplan. Det skapar möjlighet för äldre ungdomar att testa på och utveckla sitt ledarskap samtidigt som massor av barn kan få uppleva glädjefyllda lägerdagar.

Landslagsskolan är anpassad för 9–12 år och innehåller både stöd till föreningen i form av en färdig lägerplan samt fina gåvor till barnen. I materialet finns även tips på hur föreningen kan involvera unga ledare och i Idrottens utbildningsplattform finns en digital utbildning för unga ledare som är helt anpassad till Landslagsskolan.

Att ge möjlighet till ungdomar att testa på ledarskapet vet vi är positivt ur flera perspektiv. Ungdomarna blir inkluderade i sin idrott på ett bredare plan, vilket forskning visar är positivt för att få fler att stanna inom idrotten. De får chansen att utvecklas som individer och de är fantastiska förebilder för barnen.

Storvreta IK är en av föreningarna som genomförde Landslagsskolan förra sommaren, så här berättar Pernilla Söderqvist ungdomsledare i Storvreta IK.

–Vi i föreningen är jättenöjda med Landslagsskolan! Skidskolan spred massor av träningsglädje bland våra barn och många barn testade för första gången att åka rullskidor, vilket de sen även var sugna att göra igen. Vi upplevde också att gemenskapen mellan barnen utvecklades, både inom klubben och inom distriktet. Att ha skidaktiva ungdomar som ledare skapade förebilder inom klubben, och det märktes så tydligt att barnen tyckte det var roligt och häftigt att ha ungdomarna som ledare.

Josefine och Ebba som var ledare på Landslagsskolan tyckte att ledarmaterialet till Landslagsskolan gav dem bra tips i planering och upplägg av träningspassen.

Om ni arrangerar Landslagsskolan och även bjuder in barn från fler föreningar finns dessutom chansen att få besök av en landslagsåkare. För att eventuellt vara en av de Landslagsskolar som får den unika möjligheten ska lägret genomförs innan den 20 augusti och en ansökan skickas in senast den 10 maj.

Här finns mer information om Landslagsskolan Öppnas i nytt fönster., hur ni går till väga för att beställa materialet och vad som gäller för att eventuellt kunna få ett besök av en landslagsåkare.

Den 18 mars kl. 16.00-17.00 genomförs en digital informationsträff om Landslagsskolan.
På träffen medverkar föreningar och unga ledare som genomförde Landslagskolan förra året för att dela med sig av sina erfarenheter och upplevelser.
Ta chansen att höra just deras tips!

Anmäl: Görs via följande länk
https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1879384 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor och funderingar kontakta Jenny Limby, jenny.limby@skidor.com

Senast uppdaterad
2024-02-07
Publicerad
2024-02-08
Skribent
Jenny Limby

Main partner

Premium partner

Team partner