Gå till innehåll

Längdåkning

Längdåkning

Uttagningskriterier Rullskidor 2022/2023

Svenska Skidförbundets rullskidlandslag har mål om att prestera i absolut världstopp och att samla segrar, pallplatser och toppresultat i världscup, VM och internationella tävlingar på senior- och juniornivå.

Ansvarig för uttagning till världscup/VM är Förbundskapten, i samråd med assisterande förbundskapten.

Grundprioriteringar för uttagningar

Tidigare prestationer samt utveckling över tid och utvecklingspotential (kort- och långsiktigt) ligger till grund för bedömningen.

Utifrån målsättningen ovan värderas alltid vilka aktiva som vid tillfället för uttagning har bäst möjlighet att nå resultat på världsnivå.

Världscupen rullskidor

Rullskidsvärldscupen har både en senior och en juniorklass och Svenska landslaget har ambitionen att delta med både juniorer och seniorer på alla världscuper.

Junior VM rullskidor

Junior VM i rullskidor avgörs i Lettländska Madona 25-28 augusti. I samband med junior VM avgörs även Värdscupen för seniorer.

Prioritetsordning

  • Världscupsresultat
  • Smart Energy Cup rullskidor och SM-veckan rullskidor
  • Övriga svenska sanktionerade rullskidtävlingar samt skidresultat 2021-2022
  • Övrig bedömning av faktiska omständigheter (ex. fall, materialproblem, sjukdomar, skador, etc.)

Världscupen Norge 24-26 juni

Till Norge tas truppen ut baserat på tidigare resultat (från tidigare säsong), samt resultat i Smart Energy Cup i Falun. Se också ovan angående prioriteringar.

Världscupen Estland 19-21 augusti

Till Estland tas truppen ut baserat på resultat från Världscupen i Norge, samt resultat i Smart Energy Cup och SM-veckan rullskidor. Se också ovan angående prioriteringar.

Världscupen samt junior VM Lettland 25-28 augusti

Till Världscupen och junior VM tas truppen ut baserat på resultat från Världscupen i Norge och Lettland, samt resultat i Smart Energy Cup och SM-veckan rullskidor. Se också ovan angående prioriteringar.

Världscupen Italien 9-11 september

Till Italien tas truppen ut baserat på resultat från världscupen, samt resultat i Smart Energy Cup och SM-veckan rullskidor. Åkare som har chans till pallplaceringar i den totala Världscupen kommer att prioriteras. Se också ovan angående prioriteringar.

Frågor kring uttagningskriterierna eller intresse att delta under årets Världscupssäsong kontakta förbundskapten Johan Ericson 0705-131152, johan.ericson@skidor.com

Världscupprogrammet 2022 Pdf, 122.1 kB.

Senast uppdaterad
2022-12-16
Publicerad
2022-11-14
Skribent
Tom Mårtensson

Main partner

Premium partner

Team partner