Skicross

Skicross

Alexandra Edebo kammade hem den totala Europacupen

Europacupsäsongen är nu avslutad för säsongen och det är med stolthet vi kan berätta att den totala cupen tas hem av en svenska även detta år – Alexandra Edebo vinner med dryga 100 poäng!

Med en vinst på Europacupfinalen i österrikiska Reiteralm, där Alexandra vann före toppåkaren Katrin Ofner, säkrade Alexandra vinsten i den totala Europacupen med aktningsvärda 880 poäng!

Av de tio Europacuptävlingar Alexandra startat i har hon vunnit sju, och varit på pallen i ytterligare två. Tvåa i cupen blev schweiziska Zoe Cheli med 775 poäng och trea Frankrikes Amelie Schneider med 709 poäng. Alexandra började säsongen med världscupen i Arosa i december, och körde sedan alla världscuptävlingana till och med Idre, där hon gjorde sitt bästa resultat med en 9:e plats. Efter det fortsatte hon med fyra raka vinster i Europacupen, och sedan har hon fortsatt att stapla fina resultat. För Alexandra blev segern en skön avslutning på säsongen!

Nästa svenska efter Alexandra blev unga Vilda Ahlstrand, som kom på plats 27 i den totala cupen, Vilda som har en fin femteplats från hemmatävlingarna på Idre Fjäll att se tillbaka på.

På herrsidan slutade David Mobärg på plats 26 i den totala cupen, med en 7:e plats i St. Francois Longchamp som säsongsbästa, en fin placering med tanke på att David endast kunnat delta vid 7 av totalt 16 deltävlingar.

Nu väntar förberedelser inför nästa säsong, förhoppningsvis ser vi även dessa åkare på de resterande deltävlingarna i Scandic svenska cupen skicross!

Toppfoto: Marie-Therese Edebo