Speedski
SvC S1 D

Britta Backlund segrade i båda helgens deltävlingar

IdreFjäll - Svenska Cupen i Speedski!

Det var fina förhållanden på Idre Fjäll när två deltävlingar i Svenska Cupen avgjordes idag. Britta vann dubbelt i S1-damklassen samtidigt som Calle och Axel knep var sin seger i S1-herrklassen.

Det var kallt, vindstilla och väldigt vackert vinterväder på Idre Fjäll när deltävling 1 och 2 i Svenska Cupen i Speedski avgjordes idag. Tävlingarna kördes i Specialen, en lite snällare backe än Chocken, där speedski vanligtvis körs. Snällare backe betyder lägre farter, men lika roligt och fortfarande gäller det att vara snabbast i backen. Favoriten i damklassen Britta Backlund, Rättviks SLK, visade att hon är snabbast i Sverige. Inte helt oväntat kanske, Britta har två världscupesegrar av två möjliga hittils i år. I herrklassen var det Calle Ribbegårdh, Ålberga SLK, som var snabbast i första racet och Axel Abrahamsson, Väst Alpin SK Göteborg, som tog hem det andra. Axel satte då också dagens högsta hastighet med 139.10 km/h.

SvC2

Trippelt Abrahamsson på pallen i deltävling 2.

Det var en lite originell prispall i andra SvC deltävlingen med Axel på topp och delad andraplats mellan hans storebror Olof och pappa Mats som båda kom in på samma hundradel och fick dela på silvret. Flera åkare från S2 klassen passade på att testa S1 för första gången. I damklassen var det hela tre nya tjejer, nämligen Cornelia Thun Sandström, Kils SLK, Agnes Brandås, Båsenberga SLK, och Agnes Abrahamsson, Väst Alpin, som hade S1 premiär. Cornelia tog dubbla andraplatser (!) och Agnes Brandås plockade hem en tredjeplats. I herrklassen testade Victor Persson S1 för första gången, det gick utmärkt, men han konstaterade samtidigt att en liten justering av utrustningen nog kan vara på sin plats till nästa säsong.

SvC1 S2D

Villemo vann första deltävlingen och Amanda (tvåa här) vann den andra. Siri Kling Andersson på tredjeplats i båda racen

I S2-damklassen var det Villemo Andersson, IFK Grängesberg, och Amanda Ribbegårdh, Ålberga SLK, som var snabbast i var sitt race. Båda körde i äldsta klassen för första gången men det märktes inte när det väl var finaldags.

SvC1 S2H

Chris vann första S2-racet

I S2-Herrklassen var det Chris Engleus som var snabbast i första racet och i andra var det seniordebuterande Oliver Noresäter som var snabbast.

I de yngre klasserna hade vi t ex åkare som Vilda Andersson i klassen 11-12 år som åkte 114km/h samt Edvin Andersson och Erik Ehrnell i klassen 13-14 som låg på var sin sida om 112km/h strecket. Sen såg vi Leo Noresäter i 15-16 klassen dra till med ett åk på 120km/h. Det finns allt en del framtida stjärnor att hålla utkik efter!