Gå till innehåll

Telemark

Telemark

Kanonstart i säsongsdebuten

De två landslagsåkarna i telemark, Olle Collberg och Karin Abrahamsson, gjorde äntligen säsongsdebut i världscupen i norska Rjukan. Eftersom de båda studerar blev det en sen start på tävlingssäsongen, men vilken start det blev.

Det är alltid speciellt att köra säsongens första tävlingar, speciellt då telemarkssäsongen redan varit igång en stund och alla andra är varma i kläderna.

Trots detta blev det en mycket lyckad tävlingshelg! Olle slog till med dubbla 6:e platser i de två sprintarna som kördes, vilket verkligen var över alla förväntningar.

Speciellt som att Olle under hösten har dragits med en skada i foten och dessutom haft rejäla ryggproblem de senaste veckorna, som precis hann bli bra nog för att han skulle kunna komma till start.

– Jag är supernöjd! Jag förstår knappt själv att det kunde gå så bra som det gjorde. Men jag tror aldrig känt mig så avslappnad innan start. Kanske för att jag inte hade satt några förväntningar på mig själv på grund av skadorna som varit och det faktum att jag studerar, säger Olle.

I den avslutande parallelltävlingen gick det tyvärr inte riktigt lika bra. Olle gjorde en stor miss och åkte ut redan i första rundan.

Karin Abrahamsson. Foto: Morten V. Eriksen.

Även Karin gjorde riktigt fina insatser i Rjukan. Hennes åkning var mycket stabil och hon var inte alls långt ifrån att kvala in till heaten i parallelltävlingen.

Härnäst var tanken att Karin och Olle skulle åkt till Tyskland och tävlat helgen 15–16 februari men tyvärr blev tävlingarna på grund av väderläget.

Men förhoppningsvis arrangeras det det ersättningstävlingar som de får möjlighet att delta på. Annars blir nästa möjlighet världscupfinalerna i schweiziska Thyon i mars. 

Senast uppdaterad
2023-04-18
Publicerad
2020-02-14

UPPTÄCK MER

Kanonstart i säsongsdebuten

De två landslagsåkarna i telemark, Olle Collberg och Karin Abrahamsson...

LÄS NYHETEN

Kanonstart i säsongsdebuten

De två landslagsåkarna i telemark, Olle Collberg och Karin Abrahamsson...

LÄS NYHETEN

Huvudpartner

Lagpartner

Team partners