Hoppa till sidans innehåll
Foto: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN

Debutanten Felix inledde OS

2018-02-09 08:54
OS-tävlingarna har börjat och allt inleddes med puckelkvalificering där Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Ludvig Fjällström, Åre SLK, och Walter Wallberg, Åre SLK, representerade Sverige.
  • Uppdaterad: 2018-02-09 10:02

Först ut var Felix, som gjorde sin OS-debut, som innan tävlingen sagt att den olympiska puckelbacken är en av de mest krävande puckelbackar han åkt i år.

Felix gjorde en 1080 på första hoppet, men tyvärr satt inte landningen som han hoppats och han slutade artonde, där topp tio direktkvalificerade sig till final.

– Jag landade lite dåligt, men jag är ändå nöjd med att jag försökte mig på en tusen på första hoppet för att ändå försöka satsa så jag kunde ta mig till final direkt. Tyvärr gick det inte som jag tänkt så jag får ladda om till på måndag när jag får en chans till, sa Felix efter sitt åk.


Felix Elofsson och Ludvig Fjällström. Foto: Bildbyrån.

Inte heller Ludvig eller Walter fick ett åk som de var nöjda med i sitt kval-åk. Walter slutade nittonde och Ludvig tjugofemte.

– Båda mina landningar var dåliga och det är egentligen bara för att instinkterna är fel. Jag gör mina trick och när jag är klar är inte landningen där jag tror den ska vara. Det sitter inte där det ska sitta och det känns väldigt klantigt att det ska falla på det. Nu ska jag bara träna lite extra och köra samma åk på måndag när jag ska åka igen, sa Ludvig efter sitt åk.

Walter som också gjorde olympisk debut var inte heller nöjd med sitt åk.


Den andra debutanten Walter Wallberg ger sig i kast med den svåra banan. Foto: Bildbyrån.

­– Det kändes som ett ganska bra åk när jag kom ner. Hoppningen kändes bra och åkningen kändes bra, men det räckte inte ändå. Jag måste kolla lite video nu och se vad det var som domarna drog av på, men jag måste helt enkelt bara höja mig och åka snabbare, göra bättre och större hopp, sa Walter efter tävlingen.

På måndag får åkarna en andra chans när de får med sig sina poäng från fredagens kvalificering och slåss om de tio sista finalplatserna.


Walter Wallberg och coachen Lasse Fahlén (som gör sitt nionde OS!).

LÄS ÄVEN: Fler OS-nyheter

Skribent: Erik Danielsson
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info