Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Formbesked av Hansdotter

2018-02-15 12:51
Frida Hansdotter, Norbergs SLK, slog personligt olympiskt rekord i dagens storslalomtävling i PyeongChang när hon slutade på en sjätteplats.
  • Uppdaterad: 2018-02-15 12:51

Frida fick med sig bäst resultat av de svenska damerna med sin sjätteplats, något hon så klart var väldigt nöjd med då det är ett säsongsbästa resultat för henne i storslalom, och det skapar en härlig försmak inför morgondagens slalom.

– Det var kul att åka och roligt att få med mig ett så fint resultat, även om jag känner att jag kunde åkt ännu snabbare, men jag känner mig pigg i kroppen och jag känner att jag vill åka snabbt. Imorgon kommer jag gå ut med samma känsla, att jag ska vinna, sa Frida efter tävlingen.

Näst bästa svensk blev Sara Hetctor, Kungsbergets AK, som hade siktet ställt högt för att få med sig ett resultat från OS, och var märkbart missnöjd när hon slutade på en tiondeplats.

– Jag gick för det och jag gjorde många missar känner jag. Det var inte tillräckligt rent och redan under åket kände jag att åket inte var bra nog, men så är det. Jag är jättestolt över många delar jag har utvecklat under året men ändå önskar jag att jag hade kommit längre idag ändå.

Estelle Alphand, Åre SLK, fick till dagens snabbaste andraåk när hon åkte upp sig tio placeringar i andra åket från en tjugosjätteplats efter första till en sextondeplats när tävlingen var avgjord.

– I första åket gjorde jag ju ett pit-stop och då blir det inte bättre än så, men jag har haft så roligt de här dagarna. Det är verkligen kul att vara på OS och bara få njuta av att vara här, och i andra åket fokuserade jag mer på det när jag visste att det inte fanns någon chans till pallplats, sa Estelle när hon åkt klart.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info