Hoppa till sidans innehåll
Foto: CARL SANDIN

OS-brons till Stina Nilsson

2018-02-25 18:28
Tremilen i klassisk stil och OS sista tävlingsdag. Då spurtar Stina Nilsson hem bronsmedaljen.
  • Uppdaterad: 2018-03-08 23:03

När det var dags för OS sista tävlingsdag visade guldmedaljören från OS-sprinten att hon även bemästrar annat än sprint. Stina Nilsson tog sin fjärde OS-medalj i Pyeongchang när hon knep bronset efter en hård duell mot norskan Ingvild Flugstad Östberg.

Stina själv trodde emellertid att hon spurtade om fjärdeplatsen. Hon hade nämligen inte uppfattat att österrikiskan Terese Stadlober, som länge låg tvåa, åkt fel efter halva loppet och tappat många placeringar. Det blev en stor och glad överraskning för Stina när hon insåg att hon var på pallen i OS längsta distanstävling.

Överlägsen vinnare var norska Marit Björgen, som defilerade i mål 1 minut och 49 sekunder före tvåan Krista Pärmäkoski, från Finland.

Långt in i loppet var det Charlotte Kalla som var bästa svenska i jakten på Björgen. Charlotte skar mållinjen som femte tjej och kan nu summera OS med fantastiska 1 guld och 3 silver.

Förstaårssenioren Ebba Andersson gjorde återigen en fin insats då hon slutade som 13 tjej. Även Ebba har haft ett fantastisk OS med stafettsilver och sin fjärdeplats i skiathlon.

Anna Haag hade en tung dag i spåret och slutade på en 29:e plats.

 

Resultat damer 30 km klassiskt

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info