Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Guld för Myhrer

2018-02-24 06:44
Det blev ett andra slalomguld för Sverige när André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, såg till att vara absolut snabbast i herrarnas olympiska slalom på torsdagen.
  • Uppdaterad: 2018-02-24 06:44

Det är det första alpina herr-guldet sen 1980 när Ingemar Stenmark gjorde det senast, och Andrés andra olympiska medalj sen han tog ett brons i slalom 2010, men nu blev det den ädlaste av medaljer.

André låg tvåa efter första åket, med bara norrmannen Henrik Kristoffersen före sig. Inför andra åket var det en taggad Myhrer på start. En André som dagen innan tävling fått sitt material att funka precis som han ville vilket skulle visa sig gjorde honom stabil och snabb.

André tog sig i mål i andra åket med en ledande tid som också räckte hela vägen högst upp på pallen då Kristoffersen åkte ur i sitt andra åk.

– Jag är otroligt stolt över detta och börjar så sakteliga landa i det som hänt. Det känns sjukt bra. Det blev lite dramatiskt i slutet men jag såg inte riktigt vad Kristoffersen gjorde för jag var mest glad över att ha säkrat en medalj, sa André efter dagen.

Det blev succé när André säkrade sin andra olypmiska medalj, samtidigt om Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp, gjorde ett karriärsbästa resultat när han åkte in på en sjundeplats.

Mattias Hargin, Huddinge SK, fick tyvärr inte allt att fungera som han ville och slutade på en nittonde plats.

Dagen innan herrarnas slalom körde damerna störtlopp, och där var Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin, ensam svensk på start och även hon fick till ett karriärsbästa när hon slitade sjuttonde.

– Jag försökte gå för det men så gjorde jag lite för många missar och så blir det ibland. Jag försökte chansa lite genom att ta en tightare linje och gå lite hårdare för att få ett bra resultat, men då blev det lite misstag istället, sa Lisa efter sitt störtloppsåk.

Sista alpina tävlingen på OS var lagtävlingen där André Myhrer skulle tävla tillsammans med Mattias Hargin, Kristoffer Jakobsen, Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, och Emelie Wikström, IFK Sävsjö.

Sverige ställdes tidigt mot Österrike som lyckades sätta stopp för den svenska resan mot pallen. Österrike skulle sedan gå hela vägen till final och ta hem silvermedaljen.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info