Hoppa till sidans innehåll
Foto: H&M

Henrik och Frida visar OS-kläder

2018-02-08 17:11
Henrik Harlaut och Frida Hansdotter är två av idrottarna som fått äran att vara modeller för de officiella specialdesignade OS-kläderna som går i svart, blått gult och guld.
  • Uppdaterad: 2018-02-09 09:12

– Att vara en del av ett stort landslag, att representera ditt land och att alla idrottar tillsammans. Det är det som gör olympiska spelen speciella. Kläderna är viktiga för att bygga lagandan och H&M är fantastiska på att skapa den känslan. Deras design gör att vi vill gå för guld. Det svenska laget kommer att bära kläderna med stolthet!, säger Henrik Harlaut, som är ett stort medaljhopp i freeski efter sina nyligen erövrade guld i X-games.

H&M har designat kläder för att bära i OS-byn, både för träning och fritid samt  även till öppnings- och avslutningsceremonierna. De aktiva har själva varit involverade i att utveckla plaggen och gett feedback på design, funktion och användbarhet.

Men när det gäller de speciella tävlingskläderna som är anpassade efter respektive idrott så har många landslag valt att designa dessa tillsammans med lagens egna samarbetspartners, som är experter på vad som fungerar på just deras tävlingsarena. 

LÄS MER: Längdlandslagets nya lätta OS-dräkt


Stina Nilsson i den nya längddräkten. Foto: Bildbyrån.


Skicrosslandslaget vita OS-tävlingskläder. Foto: Sophie Odelberg/SSF

Walter Wallberg i puckellandslagets vita outfit. Foto: Bildbyrån.

Fler OS-nyheter

Skribent: Lotte Jernberg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info