Hoppa till sidans innehåll
Foto: SOPHIE ODELBERG/SSF

Inga herrar vidare från åttondelsfinalen

2018-02-21 13:46
Förhoppningarna på framskjutna placeringar var stora. Men tyvärr blev det inget lyckat resultat i herrarnas skicross-tävling. Med skador i bagaget för våra mest framgångsrika åkare, Victor och Viktor, fanns inte fysiken när det väl gällde.
  • Uppdaterad: 2018-02-21 13:46

Redan i seedningsrundan visade det sig att allt inte riktigt var på topp för dagen. En efter en slogs våra åkare ut redan i åttondelsfinalen.

– Vi har killar som i vanliga fall är uppe i topp, så självklart hade vi  hoppats på mer. Men ibland går det inte och i dag var en sådan dag, säger sportchef Joar Båtelson.

Och säsongen har varit trasslig.

Victor Öhling Norberg kämpar fortfarande med sin dåliga rygg som hämmat honom hela säsongen. Även Viktor Andersson har problem med ryggen, som spökar efter fallet under världscuptävlingarna i Idre.

Båda två blev omkörda i sina respektive heat och hade inte fysiken att komma tillbaka.


Stöttningen från publiken var kunglig! Frv. Lisa Andersson, Sandra Näslund och Kung Carl XVI Gustaf. Foto: Sophie Odelberg/SSF.

OS-debutanten Erik Mobärg krokade ihop med österrikaren Wahrstötter och föll i sin åttondelsfinal. Airbagen i skyddsvästen löstes ut, men som tur var kunde han resa sig och oskadd fortsätta in i mål.

Till skillnad från många andra idrotter är det endast ett race, under en dag, som gäller. Det finns ingen andra chans. Så det är klart att besvikelsen är stor.

– Nu ska vi analysera resultatet och lära av det. Men lita på att vi är laddade när världscupen startar igen, säger förbundskapten Erik Iljans.

OS är inte över än, nu fokuserar vi på att heja fram tjejerna som kör seedningsheat i morgon, torsdag, och sedan final på fredag.

Resultat 21 februari

1) Brady Leman, CAN
2) Marc Bischofberger, SUI
3) Sergey Ridzik, RUS

22) Victor Öhling Norberg
26) Erik Mobärg
29) Viktor Andersson

Komplett resultatlista (länk till FIS webbplats)

Skribent: Lotte Jernberg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info