Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Motgång i OS-puckeln

2018-02-13 05:50
Det gick inte riktigt som planerat för de svenska puckelåkarna Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, och Walter Wallberg, Åre SLK, när det var dags för det andra kvalet på OS i PyeongChang.
  • Uppdaterad: 2018-02-13 05:52

Efter första kvalet låg Felix artonde, Walter nittonde och Ludvig tjugofemma, och de skulle på måndagen slåss om de resterande tio finalplatserna i en andra kvalomgång.

Det var ett fokuserat och avslappnat svenkt lag som under helgen gjorde sig redo för att ta sig vidare i de olympiska puckeltävlingarna där topp tjugo skulle slåss om tolv platser i andra finalen och sedan till sist sex stycken som skulle ta sig till superfinalen där det tävlades om medaljer.

– Inställningen har väl hela tiden varit att få in så många åkare som möjligt topp tio. Det är där vi ligger och om det skulle gå bättre är det riktigt bra jobbat, sa sportchef Anders Olofsson innan tävlingen.

När det var dags för kvalet som skulle ta killarna in bland topp 20 och därmed bli klara för finalåken var det tyvärr svårt att få allt att klicka.

Ingen av åkarna fick till åk som räckte att ta sig vidare från kvalomgången, något som så klart var en besvikelse inte minst för åkarna själva som levererat fina åk både på träning och på världscuptävlingar inför mästerskapet.

– Jag vill ju vara den åkaren som kommer till tävling och höjer sig och gör det ännu bättre än på träning, men så går det inte och då är det lite som att en tappar tron på sig själv. Nu vill jag bara försöka förstå vad det var som gick fel i dag och sen komma tillbaka från det, sa en märkbart besviken Ludvig efter tävlingen.

Walter var också ordentligt besviken efter sitt åk, då han var den som var närmast att ta sig in bland topp 20 när han slutade på en tjugoförsta-plats.

– Jag är besviken på dagen. Att komma tjugoetta när jag behöver en tjugondeplats är inte alls vad jag ville, men mitt åk räckte inte till mer. Min d-spin på sista hoppet var lite upp och ner, och det får den inte vara, så där tappade jag mycket poäng. Vi är bättre än så här i vanliga fall, men tydligen inte i dag, sa Walter efter sitt åk. 

Ludvig slutade tjugosexa och Felix slutade tjugofyra.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info