Hoppa till sidans innehåll
Foto: CARL SANDIN/BILDBYRÅN

Stabil laginsats på 15 km – Marcus bäste svensk

2018-02-16 14:22
Marcus Hellner lyckades bäst av våra svenska herrar under 15-kilometersloppet som vanns av Tour de Ski-segraren Dario Cologna som därmed tog sitt tredje raka OS-guld på distansen.
  • Uppdaterad: 2018-02-16 17:00

"Super-Dario", som inför VM i Lathis fick problem med ryggen, är verkligen tillbaka i toppen. Nu har han lyckats med något som ingen annan har – att vinna Tour de Ski och OS under samma år. Det var dessutom för tredje gången i rad som han vann OS-guld på just 15 kilometer.


"Super-Dario" jublar efter sin tredje raka OS-seger på 15 km. Foto Bildbyrån.

Våra svenska herrar kämpade väl men nådde inte riktigt upp till toppen av resultatlistan. Bäste svensk blev Marcus Hellner på en åttondeplats, 15 sekunder från pallen. Han tilhörde dock en av dem som åkte allra snabbast i slutet av loppet vilket bådar gott för kommande tävlingar.

Calle Halfvarsson som har haft det tungt visade på en bättre form än under de inledande dagarna och åkte in på placeringen närmast bakom Marcus.


Calle gjorde sitt hittills bästa resultat under OS. Foto: Bildbyrån.

Marcus, Calle och Daniel gjorde en förhållandevis jämn prestation med Marcus 8:a, Calle 9:a och Daniel 11:a. Att våra tre svenska herrar placerar sig inom topp-11 öppnar upp för en riktigt intressant stafett på söndag.

Med tre norrmän inom topp-6 är Norge självklart storfavoriter men efter dem fanns ingen annan nation som hade tre herrar högt upp i resultatlistan –förutom Sverige.

Jens Burman hade det lite trögt under loppet, men precis som Marcus gjorde han en bra avslutning, och slutade på 19:e plats.

Herrarnas prispall fr.v. Denis Spitsov, Dario Cologna och Simen Hegstad Krüger. Foto: Bildbyrån.

Norrmannen Simen Hegstad Krüger visade att guldmedaljen på skiathlon inte var en tillfällighet. Han fortsatte åka bra och tog sin andra medalj detta OS, denna gång blev det ett silver. Loppets stora samtalsämne var annars Denis Spitsov, OAR (Olympic Athletes of Russia), som överraskande knep bronset.

Resultat

15 km, fri teknik

1) Dario Cologna, SUI
2) Simen Hegstad Krüger, NOR
3) Denis Spitsov, OAR

8) Marcus Hellner
9) Calle Halfvarsson
11) Daniel Rickardsson
19) Jens Burman

Komplett resultatlista (länk till FIS)

Skribent: Lotte Jernberg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info