Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Vision och verksamhet


Vår vision

Bäst i världen – alla på snö

"Svenska Skidförbundet ska ha framgångsrika landslag, ha attraktiva aktiviteter i alla grenar med många utövare och fortsatt vara en idrott i svenska folkets hjärta. Skididrottens svenska modell bygger på att talanger kommer fram i föreningar, stöttas av engagerade föräldrar och ideella ledare, ges stöd av distrikt, får utbildning på skidgymnasier och utvecklas vidare i vår verksamhet."

Vår verksamhet

Inom Svenska Skidförbundet ryms allt från yppersta elit och arrangerande av stora internationella mästerskap och tävlingar till den breda barn- och ungdomsverksamheten, motionen och folkhälsan.

Svenska Skidförbundet bedriver verksamhet i tio grenar: alpint, längd, freestyle, skicross, freeskiing, snowboard, speedski, telemark, backhoppning och rullskidor. Här finns något för alla!

Idrottsföreningen är navet i vår organisation.

Svenska Skidförbundet organiserar i dag cirka 1 400 föreningar. Det är här den stora delen av all verksamhet utövas. Ideella ledare tar hand om alla de barn som för första gången glider på snö och även de ungdomar som med tiden ökar sin satsning för att kunna prestera på skidor och snowboard.

Föreningen är också den självklara platsen för den vuxne som fortsätter att motionera och tävla på lokal, regional eller nationell nivå.

För Svenska Skidförbundet är det därför centralt att skapa bästa möjliga förutsättningar för föreningarnas utveckling.

Uppdaterad: 26 NOV 2016 13:48
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info