Hoppa till sidans innehåll
Foto: BILDBYRÅN

Om Alla på snö


Kostnadsfri snöglädje

Under en Alla på snö-dag får barnen kostnadsfri tillgång till utrustning, snöanläggning och vägledning för att utforska snöglädje. Allt sker under trygga och lekfulla former, utifrån varje barns egna önskningar. Och med stöd av lärare och ledare som utbildats i att leda och coacha på snö.

Snöglädje ska vara en självklar del av en aktiv livsstil.

Vi ordnar tillsammans med kommunen, skolan och skidanläggningen en dag då vi bjuder in allla fjärdeklassare som får prova på och utforska allt det roliga, sköna, inspirerande, fartfyllda och häftiga med snö. Att utmana och använda sin balans och smidighet. Få njuta av fartvinden, växa med ökad skicklighet. Och bli skönt trött av både fysisk ansträngning och koncentration.

Läs om hur en Alla på snö-dag blir till

Detta händer på en Alla på snö-dag

Hur det hela började

Alla på snö startades som ett pilotprojekt 2009–10 i Norrköping då elever i årskurs 4 fick möjlighet att prova utförsåkning, längdåkning och pulkaåkning på en skidanläggning under en skoldag. Projektet initierades av Svenska Skidrådet, en stiftelse som vill bidra till att öka intresset för vinteraktiviteter på snö.

Sedan dess har Alla på snö utvecklats till en långsiktig rikstäckande satsning som drivs av Svenska Skidförbundet, i samarbetet med Svenska Skidrådets organisationer Friluftsfrämjandet, SLAO (Svenska liftanläggningars organisation), GIH/SKISU (Skidåkning i skola och universitet) Svenska Skidlärarföreningen och kommuner, skidklubbar, lokalavdelningar samt vintersportanläggningar.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:23 Skribent: Lotte Jernberg
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info