Hoppa till sidans innehåll

World Snow Day – världsomfattande snöglädje


Indien, Sydafrika och Island gör det. Liksom Danmark, Makedonien, Österrike och självklart Sverige. Totalt kommer 39 länder på över 250 olika platser i världen att fira World Snow Day söndagen den 18 januari 2015.

– Vi vill att det här blir en dag som inspirerar till ett fortsatt intresse för vintersport som förhoppningsvis kommer hålla livet ut, säger Charlotta Bürger Bäckström, projektledare för Alla på snö vid Svenska Skidförbundet.

På flera orter i Sverige arrangeras aktiviteter under World Snow Day. Håll utkik i din lokalpress för information om vart World Snow Day ordnas i din kommun.

– I fjol hade vi en mycket lyckad dag. I hela Sverige var det 3 500 barn som kom i kontakt med snö på olika sätt och i år har vi utvecklat konceptet ytterligare, säger Charlotta Bürger Bäckström.

Svenska Skidförbundet firar i VM-staden Falun

World Snow Day firas på flera platser i landet Svenska Skidförbundets firande kommer i år att hållas i Källviksbacken i Falun. Där kommer alla som vill få chansen att testa längdåkning, snowboard, alpint, skicross. Vi kommer även informera om allt från skidlärarutbildningar till de senaste skid- och snowboardnyheterna. Det bjuds även på spektakulära uppvisningar på både bräda och skidor.

– Vi vill att så många som möjlighet ska få chansen att uppleva allt det roliga som förknippas med snö oavsett om man vill åka pulka, testa hopp och rail eller köra Barnens Vasalopp. Och ju mer man testar desto mer kan man bli belönad, berättar Charlotta Bürger Bäckström.

Det kommer finnas olika "check points" eller stationer på anläggningen som handlar om allemansrätt "Var rädd om din arena" som vi skapar i samarbetet med "Håll sverige rent". Besök dessa och delta i utlottningar av riktigt fina priser från bland annat SkiStar som bland annat lottar ut en vistelse under Sälen Winter Games.

I videon nedan kan du se några minuters sammanfattning av World Snow Day i Hammarbybacken 2013.

Fakta World Snow Day

World Snow Day är ett årligen återkommande internationellt evenemang som är en del av FIS, Internationella Skidförbundets, kampanj att ge så många som barn som möjligt chansen att uppleva glädjen med snö. Projektet syftar till att uppmuntra de nationella förbunden att främja snösporten i det egna landet.

Mer om World Snow Day (länk till FIS, nytt fönster)

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:07 Skribent: Lotte Jernberg
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info