Hoppa till sidans innehåll
Svenska Skidförbundet

VÄLKOMMEN TILL SKID- & SNOWBOARDSVERIGE

Meny

Beslut gällande Volkswagen Ungdomscup och Folksam Cup

14JAN202115:28
Utifrån rådande omständigheter med Covid-19 har Svenska Skidförbundet tillsammans med arrangörerna av Volkswagen Ungdomscup och Folksam Cup idag tagit beslutet att ställa in cuperna utifrån ordinarie upplägg.

Självklart känns det här extremt tråkigt då vi vet att dessa helger är den stora höjdpunkten för många av våra ungdomar. Men hälsan för aktiva, ledare och funktionärer är alltid det som kommer i första hand och utifrån det samt rådande restriktioner fanns ingen annan utväg.

Tillsammans med våra distrikt började vi redan i höstas planera för ett alternativt upplägg – allt för att göra det som går för våra ungdomar. Vi var alla överens om att i det läget vi befinner oss är det lilla bättre än inget. Den planeringen fortsätter nu tillsammans med våra distrikt.

Då vi just nu befinner vi oss i en situation där inte ens det alternativa upplägget är genomförbart i samtliga distrikt återkommer vi med mer information om det efter den 10 februari.

Uppmaningen till alla ungdomar är att fortsatt se fram emot datumet den 6 mars för Folksam Cup och den 13 mars för Volkswagen Ungdomscup. Svenska Skidförbundet och era distrikt kommer göra allt som bara går för att ni det datumet ska få uppleva skidglädje på ett eller annat sätt.

Då årets cuper tvingas ställa in kommer Järpens SK och Duveds IF arrangera Folksam Cup 2022 och 2023. Vårby IK som skulle arrangerat Volkswagen Ungdomscup för första året 2021 får istället genomföra sitt första år 2022 och sen de två efterföljande åren.

Vid frågor kontakta:

Jenny Limby, jenny.limby@skidor.com