Gå till innehåll

Smålands Skidförbund

Smålands Skidförbund
En bild

Junior-Seniorgruppen

Träningsläger 2018

Här är inbjudnigarna till 2018 års träningsläger. Även åkare födda -03 är inbjudna till vissa dagar ihop med juniorer/seniorer.

Inbjudan Träningsläger junior-senior 2018.pdf Pdf, 4.2 MB, öppnas i nytt fönster.

Extra träningsläger 03-or.pdf Pdf, 710.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Träningsplanering Eksjö 2018.pdf Pdf, 33.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Gå med i vår Facebook-grupp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att vara säker på att du inte missar något, här läggs också bilder och info från lägren ut mer frekvent.

Har du frågor kontakta erik@onlimit.se, 0738198898

Erik Svensson

Summering av 2016

2016 bestod av likt föregående år av tre läger, ett veckolångt i Landsbro under sommaren och sedan två helgläger i Hestra och Jönköping. Det har varit en mycket hög kvalité på träningen med något mer fokus på intensitet än tidigare år. Under lägret i Landsbro medverkade även en del Västgötar men annars har vi bara varit smålandsåkare i år. En nyhet för i år var de träningspremier som vissa av våra aktiva kört till sig genom goda prestationer under JSM och SM. Dessa kunde utnyttjas för att betala delar eller hela läger kostnaderna.

En annan nyhet har varit den elitsatsningen som inletts med fyra av våra mest framstående seniorer. Detta kan ni läsa mer om under elitsatsning i menyn till vänster.

Landsbro

Under lägret i Landsbro bodde man i Parken och bjöds hela veckan på förstklassig mat av Lena och Anna. Klassisk sommarträning med både löpning rullskidor och cykel stod på programmet. Lägret avslutades under med rullskids DM i Nässjö och en paintballmatch mellan Västgötar och Smålänningar.

Hestra

Detta var första gången både alpinister och längdåkare i alla åldrar samlades på samma läger. Lägret inleddes likt tidigare år med tävlingen Isaberg Final Climb men i år utan DM status. Det var ett fullspäckat schema under helgen och för våra juniorer och seniorer blev tyvärr träningen lite lidande av detta. Vi tar lärdom av detta och siktar på mer utrymme för träning och vila i schemat nästa år.

Mer om lägret kan ni läsa här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jönköping

I jönköping bodde vi på Scandic och hade under lördagen fokus på att plocka höjdmeter. Detta både genom rullskidsintervaller uppför Klevaliden och ett långpass löpning i backarna på östra sidan av Vättern.

En film från helgen kan ni se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad
2022-12-01
Publicerad
2022-12-05
Skribent
Ida Karlsson

Huvudsponsor