Gå till innehåll

Stockholms Skidförbund

Stockholms Skidförbund
En bild

Stockholms Skidförbunds stipendium för inspirerande ledarskap

Varje år delar Stockholms skidförbund ut stipendier på 5000 kronor.
Detta stipendie går till personer som har inspirerat barn, ungdomar och vuxna med sitter ledarskap och på andra sätt sett till att Stockholms skidvärld kan drivas framåt.

Längd

Peter Rune har under många år på olika sätt jobbat och engagerat sig för att utveckla längdåkningen i Stockholm. Han har främst gjort det inom ramen för Täby IS Skidor och Täby Konstsnöspår. Utifrån Peters intresse, engagemang och drivkraft har han möjliggjort längdåkning för många i Stockholms distriktet.

Backe

Kathrin Lindström har rest till flera träningsläger och tävlingar i Tyskland där hon skaffat sig kunskaper om utrustning och skidvård från de bästa, inklusive landslagets materialare, på området i denna stora backhopparnation. Därefter har Katrin utbildat klubbens föräldrar om utrustning och skidvård samt tagit fram en checklista för utrustningen som alla aktiva ska gå igenom före varje träning. Med detta har hon spridit viktig kunskap till föräldrar samt bidragit till att barn och ungdomar tränar och tävlar på bättre och säkrare utrustning än tidigare.

Alpint

Agnes Dahlin som är huvudtränare i Lidingö samt även numera fungerar som distriktstränare. Agnes har varit med Lidingö i 4 år och haft ett enormt engagemang i U14/U16 samt Lidingös Ambitionsupplägg under dessa år samt varit ett viktigt bollplank till träningsansvarige i klubben i flertalet utvecklingsområden för att skapa en ännu rödare tråd i klubbens träning från ung till äldre ålder. Agnes har även varit distriktets länkt till SvSf och utsetts att medverka som tränare på nationella skolningsläger, ledare av IronMan tester för landets samtliga distrikt etc. Agnes gick på Malung tidigare och studerar numera juridik på SU.

Senast uppdaterad
2023-10-13
Publicerad
2023-10-13
Skribent
Cecilia Holfve

Huvudsponsor