Gå till innehåll

Västerbottens Skidförbund

Västerbottens Skidförbund

Västerbottens Alpina Nätpool

Nätpoolen består av 20 st blå B-nät/säkerhetsnät på 15 meter vardera med käpp(11st/nät) och clips(3st/käpp). Nätpoolen har skapats med hjälp av medel ifrån Idrottslyftet.

Näten lånas ut gratis till de Alpina klubbarna i Västerbotten. För övrig uthyrning gäller 2 000 per tillfälle. Intäkterna tillfaller alpina kommitten i Västerbotten.

Näten förvaras på en 4P-släpvagn, regnr MTZ513 (typad 1000kg), som kostnadsfritt lånas av den som disponerar näten. OBS! Släpvagnskontakten är av modell 13-polig så om ni inte har det på er bil får ni skaffa en adapter.

Näten får endast användas som säkerhetsnät vid alpina skidarrangemang

Nätgrupp 1: (Länk till bokningsshema) Excel, 56 kB, öppnas i nytt fönster.

Bokningsregler nätgrupp 1 (totalt 20 nät):

 1. Förfrågan/bokning görs via Rainer Bladh. Ange datum, klubb, kontaktperson, telefon, mailadress.
 2. Efter godkänd bokning tar hyrestagaren själv kontakt med nätinnehavare(föregående hyrestagare) om hämtning av nät&släpvagn.
 3. Hyrestagaren, där hyrestagaren är någon av de nedanstående klubbar i Västerbotten som varit med och skapat nätpoolen, ombesörjer förvaring av nät&släpvagn tills nästa bokning sker och behöver alltså inte återlämna utrustningen. Övriga hyrestagare, både inom och utom Västerbotten, återlämnar nät&släpvagn till anvisad plats i Västerbotten.
 4. Klubb inom länet går naturligtvis före klubb utanför länet. Vill klubb utanför länet boka måste först alla klubbar inom nätpoolen informeras via mail.
 5. Tävling går före träning
 6. Bokning får inledningsvis endast ske för en vecka i taget. Är näten&släpvagn sedan lediga får naturligtvis fler veckor bokas.
 7. Näten skall rullas ihop, is och snöfria. Om inte detta följs så kommer hyrestagare(klubb) att debiteras 100:-/nät som behöver åtgärdas.
 8. Eventuella skador på nät / käpp / clips lagas av hyrestagaren innan återlämning.
 9. Om nät/clips/käpp skadas och behövs bytas ut ombesörjer hyrestagaren detta genom att omgående beställa från leveratör. Hyrestagare tar den kostnaden. Nu i intialskedet finns det några extra käpp som får följa buntarna.
 10. Skador på släpvagn åtgärdas och bekostas av den som lånar utrustningen. Om släpvagnen står still ett längre tag måste kåpan skottas.
 11. Släpvagnen får INTE användas för privata ändamål utan är endast avsedd för transport av nät samt i förekommande fall tävlingsmaterial.

Leverantören: Dalskidan i Sälen AB tel: 0280-20404

Artikelnr

Benämning


12056

B-nät 15 m. Maskor 5*5.


11751B

Blå nätkäpp till B-nät inkl 3 st nätclips


11782B

NätclipsFöljande klubbar har varit med och skapat nätpoolen:

Skriv tabellbeskrivning här

Alpina klubben Vännäs

 Bygdsiljums SK

Dorotea IF

Lycksele IF

Malå IF

Nalovardo AK Sorsele

Tärna IK Fjällvinden

Vindelns IF

Vilhelmina IK

UHSK


Ser ni några direkta felaktigheter eller kanske vill att något skall ändras kontakta Gunilla Klingstedt.

Senast uppdaterad
2022-12-29
Publicerad
2022-12-05
Skribent
Ida Karlsson

Huvudsponsor