Bra prestationer av JVM-tjejerna i Liberec

Jonna Sundling och Julia Svan satsade starkt och de var inte långt från medaljplats under tjejernas 5 km lopp på JVM i Liberec.

Det var mulet och sex grader kallt. Perfekta förhållanden med fina hårda spår med banor som bjöd på riktig harmonisk skateåkning.

En tuff stigning som skulle passeras två gånger tog dock knäcken på många åkare. Alla svenskor öppnade tufft och efter första mellantiden låg Julia och Jonna med i täten.

På andra varvet tröt dock krafterna en aning men det blev ändå fina resultat för våra svenska åkare.

Jonna Sundling slutade sexa endast sex sekunder från pallen. Julia Svan hamnade på nionde plats i sin JVM-debut. Stina Nilsson blev 23:a och Hedda Bångman som är två år yngre än de flesta, hamnade på 36:e plats.

En riktigt bra prestation av laget som blev bästa nordiska nation.

Vi fick några ord med Jonna och Julia om känslan under dagens tävling.

Hej Jonna! Hur känns det?

Det känns bra. Jag hade siktat på att vara bland de sex första och det lyckades jag ju med.

Vad hade du för taktik för loppet?

Jag hade nog inte någon speciell taktik. Men jag försökte gå ut lagom hårt och sedan hålla samma tempo. Första varvet fungerade jättebra men sedan orkade jag inte hålla samma tempo hela loppet tyvärr. Så formen känns inte helt ok.

Hur var skidspåren?

Det hade ju inte snöat under natten som under sprinten så det var jättebra förhållanden.

Hur ser resten av JVM ut för dig?

Jag ser fram emot dubbeljakten, jag åkte ju inte den förra året så det ska bli kul. Sedan vore det ju roligt att få åka stafetten. Men den vet jag ju inte om jag blir uttagen till än men det hoppas jag ju såklart.

Vi fick även några ord med Julia Svan som är tillbaka efter twar-sjukdomen.

Hej Julia, hur känns det att vara tillbaka i hetluften?

Det känns otroligt skönt att vara här över huvud taget! jag hade inte så stora förhoppningar på tävlingen idag, men det gick mycket bättre än jag trodde.

Vad hade du för mål med dagens tävling?

Mitt drömmål var att vara bland de tio första och det lyckades jag ju med så det känns otroligt roligt.

Hur lade du upp loppet?

Jag gick ut kontrollerat för att känna hur kroppen kändes. Men det var en lång backe som vi skulle upp för två gånger och för varje gång stumnade benen. Så jag blev otroligt förvånad när jag hörde mellantiderna och insåg att det inte gick så sakta i alla fall

Hur känns formen?

Ja det sprudlar inte i benen precis så det känns som om det är en bit kvar till toppformen. Men jag trodde ju inte att det skulle gå så här bra så snart efter sjukdomen.

Gratulerar till ett kanonåk och lycka till under resten av JVM!

Tack så mycket! Nu ser jag verkligen fram emot fredagens tävling!

2023-01-03
2013-01-23

Calle tvåa totalt i Tour de Ski

Calle Halfvarsson lyckades bäst av svenskarna med en sjätteplats i dag...

Svensk dubbel till Hanna och vinnar-Calle!

Oberhofs dimma och snö förvandlades bara på några minuter till en blix...

Jens glänste i touröppning

Jens blixtinkallades som reserv i det svenska laget och kom till Oberh...

13 längdåkare OS-klara

Sverige Olympiska Kommitté har nu tagit ut 13 längdåkare som får repre...

Information angående Skandinavisk cup/Team Sportia cup i Skellefteå 4-6 januari 2014

Snöläget gör att det inte är möjligt att genomföra alla tre tävlingsda...