Team Sportia och Scandic Cup Ulricehamn

Cup-helgen i Ulricehamn avslutades under söndagen med distanstävlingar i den fria tekniken. Tävlingarna höll högsta klass - och många åkare visade framfötterna.

Damjuniorerna åkte 5km, damseniorerna samt herrjuniorerna 10km och herrseniorerna 15km i den för helgen vinterskrudade Ulricehamnsterrängen.

Inte bara starfällten och resultaten var imponerande - arrangerande Ulricehamns IF svarade för mycket väl genomförda tävlingar och dessutom för en webbsändning av allra högsta klass. Det var nästan som att se en världscuptävling - kameror utmed banan, grafik och speakerljud.

I de olika klasserna blev det följande resultat:

D17-18 (Scandic Cup)

Moa Molander-Kristiansen, Domnarvet, utkämpade en hård sekundstrid mot Stockviks Emma Rusth - det skiljde till slut 1,9 sekunder de båda emellan till Molander-Kristiansens fördel. Trea blev ännu en stockviksåkare - Linnéa Stark.

D19-20 (Scandic Cup)

Julia Svan, Vansbro, visade sina konkurrenter att formen är god - hon vann tävlingen med 15 sekunder över den på hemmaplan tävlandes Madeleine Thorn. Trea blev Jonna Sundling, Umeå, som återigen fick kliva upp på pallen denna helg.

H17-18 (Scandic Cup)

Edvard Sundman, Åsarna, tog sin första delseger i Scandic Cup efter att ha varit nära vid ett flertal tillfällen. Tvåa blev Markus Persson, Hudiksvall, som fick till ett kanonlopp i den tuffa konkurrensen. Detta var Perssons första pallplats i en cup-tävling. Trea blev förstaårsjunioren Filip Danielsson, Graphyttan.

H19-20 (Scandic Cup)

Markus Ruus, Gillberga, vann i överlägsen stil med 45 sekunder före Oskar Ivars, Falun-Borlänge. Trea blev Simon Lageson, Hägglunds.

D21 (Team Sportia Cup)

Britta Johansson-Norgren tog säsongens första cup-seger och visade därmed att formen är konserverad sedan SM. Tvåa blev Maria Gräfnings, Falun-Borlänge och trea blev Jennie Öberg, Piteå Elit. Gräfnings och Öberg belöndes för helgens insatser med varsin landlagsplats till finalhelgen av Skandinaviska Cupen.

H21 (Team Sportia Cup)

Fredrik Jonsson, Hudiksvall, vann och visade att han är tillbaka efter en strulig säsong. Tvåa blev Martin Johansson, Mora och trea blev klubbkompisen Daniel Svensson slagen endast med 1,5 sekund. Alla dessa tre kommer representera Sverige i Skandinaviska Cupen kommande helg.

Totalställningen i cuperna kommer presenteras inom kort.

2023-01-03
2013-02-17

Calle tvåa totalt i Tour de Ski

Calle Halfvarsson lyckades bäst av svenskarna med en sjätteplats i dag...

Svensk dubbel till Hanna och vinnar-Calle!

Oberhofs dimma och snö förvandlades bara på några minuter till en blix...

Jens glänste i touröppning

Jens blixtinkallades som reserv i det svenska laget och kom till Oberh...

13 längdåkare OS-klara

Sverige Olympiska Kommitté har nu tagit ut 13 längdåkare som får repre...

Information angående Skandinavisk cup/Team Sportia cup i Skellefteå 4-6 januari 2014

Snöläget gör att det inte är möjligt att genomföra alla tre tävlingsda...