Gå till innehåll

Längdåkning

Längdåkning

Strålande glad Haag sexa på VM-tremilen

Glada, pigga Anna Haag sprudlade av åkglädje och gjorde sitt bästa lopp på flera år när hon kom sexa i VM-tremilen i Val di Fiemme. – Nu är jag riktigt äkta glad, det här känns som en seger för mig, sa Orsa-tjejen.

Det här var Annas bästa individuella VM-placering någonsin. Hon hakade på tätgruppen i sin offensiva satsning och hade rygg på norska trion Björgen, Johaug och Weng halvvägs in i loppet. Med i gänget fanns också det polska lokomotivet Justyna Kowalczyk och tyskan Nicole Fessel.

Vid två mil fick Haag släppa täten men fortsatte att ånga på med Kristin Störmer Steira och finskan Kertu Niskanen.

På slutet stack Anna ifrån den gruppen och fixade sjätteplatsen.
I målfållan var Anna ett enda stort leende:

– Loppet var så bra som möjligt utifrån mina förutsättningar. Formen har jag haft hela tiden, det är det mentala som varit svårt.

Anna under prisutdelningen. Foto: Bildbyrån.

I täten kunde ingen göra något med de tre stora. Marit Bjørgen vann spurten mot Justyna Kowalczyk och var mycket nöjd med det.

– Jag ville vinna tremilen. Den missade jag både på OS i Vancouver och VM i Holmenkollen. När Justyna och jag var kvar upp sista backen tänkte jag att det var bäst att ligga tvåa in i stadion och attackera hårt på upplopet, säger Bjørgen, som gav allt på dom sista 300 metrarna och säkrade sig den 18:e VM-medaljen i karriären.

Kowalczyk blev utan guld i årets VM, men hon fick nu en silvermedalj. Therese Johaug - som vann tremilen i fristil senast i VM - avslutade med brons. Även Heidi Weng och tyskan Nicole Fessel slog Anna Haag i sommarvädret i Val di Fiemme.

Charlotte Kalla hängde med fint en mil, men fick sedan släppa och slutade 11:a. Sofia Bleckur gjorde ett strongt lopp och kom 18:e. Emma Wikén föll tidigt i loppet och kom på efterkälken. I mål var Emma 22:a.

Senast uppdaterad
2023-01-03
Publicerad
2013-03-03

UPPTÄCK MER

Calle tvåa totalt i Tour de Ski

Calle Halfvarsson lyckades bäst av svenskarna med en sjätteplats i dag...

LÄS NYHETEN

Svensk dubbel till Hanna och vinnar-Calle!

Oberhofs dimma och snö förvandlades bara på några minuter till en blix...

LÄS NYHETEN

Jens glänste i touröppning

Jens blixtinkallades som reserv i det svenska laget och kom till Oberh...

LÄS NYHETEN

13 längdåkare OS-klara

Sverige Olympiska Kommitté har nu tagit ut 13 längdåkare som får repre...

LÄS NYHETEN

Information angående Skandinavisk cup/Team Sportia cup i Skellefteå 4-6 januari 2014

Snöläget gör att det inte är möjligt att genomföra alla tre tävlingsda...