JSM 2013 dag två - sammanfattning

Medaljregn över norrlandsklubbarna och succé för hemmaklubben. Så kan man i korta ord sammafatta dagens sprint tävlingar i Örnsköldsvik.

I ett strålande vintervärder på Skyttis Skidstadion avgjordes sprinttävlingarna vid årets JSM. 1250 meter för damerna och 1350 meter för herrarna i fri teknik var dagens utmaning.

Arrangernade Hägglunds IoFK provade även ett annorlunda upplägg av tävlingen. Damklasserna och herrklasserna helt separerade från varandra - två sprinttävlingar samma dag med andra ord.

D17-18

Yngsta damklassen dominerades av IFK Umeå. Redan i prologen åkte Mimmi Björn och Elina Rönnlund starkt genom att vara etta och tvåa. När finalen genomförts var bägge två på pallen. Rönnlund som svensk mästarinna och Björn som bronsmedaljös. Mellan de båda tog sig Ida Dahl, Östersund. För alla tre var pallplatserna de första på årets JSM.

De tre på pallen i D17-18: Ida Dahl, Elina Rönnlund och Mimmi Björn.

D19-20

IFK Umeå är en klubb på frammarch just nu för i äldsta damklassen kom dagens andra SM-guld genom Jonna Sundling. Sundling som idag utklassade allt motsånd. Julia Svan, Vansbro, tog sitt andra (och sista JSM-medalj för året, Julia åker nu till Lahtis världcup-tävlande) raka silver denna JSM-vecka. Bronset gick till en mycket glad Jackline Lockner, Graninge-Alliansen.

Segraren Jonna Sundling, tvåan Julia Svan (t.v.) och trean Jackline Lockner (t.h.).

H17-18

Marcus Fredriksson, Lycksele, kompletterade gårdagens distansguld med att ta hem sprintguldet. Han vann såväl prolog som final. Tvåa blev Lukas Johansson, IK Jarl Rättvik. Johansson har visat fin sprintform under vintern och silvret idag bekräftade det. Bronset gick till Marcus Persson, Hudiksvall. Hälsingeklubben tog därmed sin första JSM-medalj för året.

H19-20

Karl-Johan Dyvik, SK Leksand, vann SM-guld och fortsätter sin fina säsong. Silver till Jakob Engström, Kalix och brons till hemmåkaren Simon Lageson, Hägglunds, som fick revanch för gårdagen där han missade medalj.

Glada killar i H19-20: Jakob Engström, Karl-Johan Dyvik och Simon Lageson.

JSM-veckan tar imorgon fredag en paus - enda programpunkten är JSM-banketten. Tävlingarna fortsätter på lördag 9/3 med Skiathlon - läge för klubbarna med många startande att prova lite lagkörning à la landslaget kanske?

2023-01-03
2013-03-07

Calle tvåa totalt i Tour de Ski

Calle Halfvarsson lyckades bäst av svenskarna med en sjätteplats i dag...

Svensk dubbel till Hanna och vinnar-Calle!

Oberhofs dimma och snö förvandlades bara på några minuter till en blix...

Jens glänste i touröppning

Jens blixtinkallades som reserv i det svenska laget och kom till Oberh...

13 längdåkare OS-klara

Sverige Olympiska Kommitté har nu tagit ut 13 längdåkare som får repre...

Information angående Skandinavisk cup/Team Sportia cup i Skellefteå 4-6 januari 2014

Snöläget gör att det inte är möjligt att genomföra alla tre tävlingsda...