Kalla på pallen i VM-staden

Charlotte Kalla avrundade världscupsäsongen med att bli totaltrea i minitouren i Falun efter suveräna norskorna Marit Björgen och Therese Johaug.

Kalla var enda svensk topp 10 när touren summerades.
Daniel Richardsson bäst av herrarna på 11:e plats.

Marit Björgen defilerade hem damklassen. Om andraplatsen krigade Charlotte Kalla och Therese Johaug när polskan Justyna Kowalczyk bestämt sig för att avstå sista tävlingen.
Kalla startade fyra sekunder efter Johaug i milloppet i fri stil och fick ett fantastiskt stöd av storpubliken på Lugnet. Avståndet ökade sakta och slutade med att Charlotte kom i mål tjugotalet sekunder efter Therese.

Den norska maktdemonstrationen underströks av att Heidi Weng blev fyra och Astrid Urenholdt Jacobsen sjua.

I herrtävlingen blev det ännu mera Norge. Där vann Petter Northug jr, 0,7 sekunder före Finn Hågen Krogh och 1,8 sekunder före Martin Johnsrud Sundby...
Daniel Richardsson elva och Emil Jönsson 15:e som främsta svenskar.
Petter Northug jr vann den totala världscupen. Emil Jönsson sjua och Marcus Hellner nia. Justyna Kowalczyk överlägset bäst i damernas total. Charlotte Kalla främst av damerna på åttonde plats.

Minitouren damer
1) Marit Björgen, Norge, 1,02,4, 2) Therese Johaug, Norge, +49,3, 3) Charlotte Kalla, Sverige, +1,11,7, 4) Heidi Weng, Norge, +1,51,8, 5) Kerttu Niskanen, Finland, +1,52.
Övriga svenska placeringar: 17) Anna Haag, +3,36, 21) Emma Wikén, +4,07.

Herrar:
1) Petter Northug jr, Norge, 1,25,43,6, 2) Finn Hågen Krogh, Norge, +0,7, 3) Martin Johnsrud Sundby, Norge, +1,8, 4) Alexander Legkov, Ryssland, +1,13,4, 5) Dario Cologna, Schweiz, +1,13,4.
Svenska placeringar: 11) Daniel Richardsson, +1,23,1, 15) Emil Jönsson, +2,07, 23) Marcus Hellner, +3,15, 28) Calle Halfvarsson, +3,48.

2023-01-03
2013-03-24

Calle tvåa totalt i Tour de Ski

Calle Halfvarsson lyckades bäst av svenskarna med en sjätteplats i dag...

Svensk dubbel till Hanna och vinnar-Calle!

Oberhofs dimma och snö förvandlades bara på några minuter till en blix...

Jens glänste i touröppning

Jens blixtinkallades som reserv i det svenska laget och kom till Oberh...

13 längdåkare OS-klara

Sverige Olympiska Kommitté har nu tagit ut 13 längdåkare som får repre...

Information angående Skandinavisk cup/Team Sportia cup i Skellefteå 4-6 januari 2014

Snöläget gör att det inte är möjligt att genomföra alla tre tävlingsda...