Små marginaler i Piteå

Det blev återigen en snabb dag på de tillfrysta banorna i Piteå när premiärhelgen av Intersport cup och Scandic cup avslutades under söndagen.

Dagens tävlingar var i fri teknik med sprint för seniorerna och individuella 5/10 km-lopp för juniorerna. Det digra programmet fungerade riktigt bra och det blev inga missar i tidsschemat - en fullträff för arrangerande Piteå Skidallians.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

D 21 Intersport cup

I damklassen blev det en säker seger för Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK, som därmed avslutade sin helg i Piteå med att vara på pallen ännu en gång - idag ett snäpp högre än igår. I och med detta tog hon också totala ledningen i Intersport cup. Tvåa blev Linn Sömskar, IFK Umeå, som också var på pallen för andra gången denna helg. Trea kom Jennie Öberg, Piteå Elit SK, genom en mycket bra tävling idag.

H 21 Intersport cup

Gustav Nordström, Borås SK, vann en tät upploppsstrid mot Jens Eriksson, Dala-Floda IF och två tånaglar bakom dessa tryckte Karl-Johan Westberg - även han Borås SK - in sig som trea. Gustav Nordström leder nu Intersport cup totalt tillsammans med gårdagssegraren Simon Andersson, Falun-Borlänge SK. Bägge fick resultaten 1 och 16 i helgens tävlingar vilket gör att det i nuläget inte går att skilja dem åt.

Officiella resultat Intersport cup 141207 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Totalställning Intersport cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

D 17-18 Scandic cup

Ebba Andersson, Sollefteå Skidor IF, vann dagens tävling med dryga sex sekunder före Moa Olsson, Vansbro AIK. Gårdagens vinnare Emma Ribom, Kalix SK, blev idag trea. I totala Scandic cup är det lika ovisst som i herrseniorklassen. Andersson och Ribom har exakt samma totalpoäng efter att bägge haft resultaten 1 och 3 denna helg.

D 19-20 Scandic cup

Elina Rönnlund, IFK Umeå, tog en knapp seger medc3 sekunder före Hanna Eriksson , IFK Mora. Eriksson fick till ett riktigt kanonlopp idag och var förstås mycket nöjd . Trea blev Rebecka Öhrn, Vilhelmina SK, som med bara sex tiondelar tog sista pallplatsen förr Jenny Solin, Sollefteå Skidor IF. Totala Scandic cup leds av Elina Rönnlund.

H 17-18 Scandic cup

I H 17-18 fortsatte de lite mindre namnkunniga åkarna att återigen visa framfötterna. Segern idag gick till Sebastian Samuelsson, Sollefteå Skidor IF. Tvåa kom Jonas Eriksson, Falun-Borlänge SK, elva sekunder från segern. Dessa två var i en klass för sig och på tredje plats efter ett fint lopp kom Eric Rosjö, IF Hallby SOK, Rosjö var ett trettiotal sekunder från toppduon. I totala Scandic cup leder Sebastian Samulesson efter en fin helg i Piteå med resultatet 7 under lördagen och vinsten idag.

H 19-20 Scandic cup

Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK, stod återigen pall för favorittrycket och tog en dubbel då han vann idag igen. Tvåa endast 3 sekunder från seger var Axel Ekström, Garphyttans IF. Klubbkompisen Filip Danilesson blev trea och fullbordade en härlig dag för närkeklubben. Totalt i Scandic cup leder naturligtvis Oskar Svensson - han har hela 88 poängs marginal till tvåan Olle Jonsson, Duveds IF.

Officiella resultat Scandic cup 141207 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Totalställning Scandic cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tävlingarnas officiella webbplats: www.piteaskidallians.org Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Avslutningsvis vill SSF framföra sitt varma tack till arrangerande Piteå Skidallians som klarat helgens omfattande tävlingsprogram med bravur.

Scandic cup fortsätter nu till Torsby 3-4 januari - den 2 januari arrangeras även ett JVM-test. Intersport cup fortsätter till kommande VM-arenan i Falun 9-11 januari och samarrangeras med Skandinaviska cupen - mycket att se fram emot med andra ord.