Gå till innehåll

Längdåkning

Längdåkning

Snabba ryck i Sundsvall

Under torsdagen avgjordes årets JSM i sprint i fri teknik. Återigen stod solen högt på himlen och temperaturen var varm. Trots detta höll den varierande och krävande banan bra och arrangören fick beröm från flera håll.

Det blev som vanligt när det är sprint täta dueller, målfoto och en och annan

vurpa. Allting dock i juste och bra anda. Över 300 deltagare kom till start i dagens tävling - mycket roligt att intresset är så stort. Efter den inledande prologen så körde först damerna sina finalheat innan herrarna avslutade dagen.

I D 17-18 korades dagens gladaste Svenska mästare. Mathilda Ruus, Åsarna IK, tog sig till final som sista lycky looser men väl i finalen körde hon stenhårt och vann SM-guldet tätt före Tua Dahlgren, Spikbodarnas IK och bronset till Emma Thalin, Svegs IK. Efter målgång brast det för Ruus och glädjetårarna strömmade nedför kinderna både på henne och en och annan ledare i Åsarna - vilken glädje!

I D 19-20 tog Mimmi Björn, IFK Umeå, ett klart SM-guld före Moa Molander-Kristiansen, Domnarvets GoIF och bronset till hemmaåkaren Linnéa Stark. Jublet blev högt när det konstaterades att Stockvik tagit ännu en medalj under mästerskapet. Björn var annars den starkaste under dagen - hon gick helt obesegrad genom hela tävlingen och i finalen gjorde hon processen kort med de övriga - imponerande.

I H 17-18 blev det segerglädje i Örebro läns skiddistrikt när Markus Johansson från Zinkgruvans IF tog sitt första JSM-guld. Johansson gjorde en mycket fin final och tog en kontrollerad seger före Oskar Lindell, Stockviks SF, inför en jublande folkmassa. Bronset gick till Gustav Aflodal, Sundbybergs IK, som därmed säkrade Stockholms första medalj detta mästerskap.

I H 19-20 slog Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK, till med ännu ett guld denna JSM-vecka och han har nu goda chanser att bli JSM-kung. Silvret gick till en glad Marcus Grate, Täfteå IK och bronset till Olof Jonsson, Duveds IK, som svarade för en mycket fin tävling.

Officiella resultat JSM sprint 2015 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information om JSM i Sundsvall på arrangörens officiella webbplats: www.jsmskidor.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finns också viktig information om morgondagens officiella träning.

Bilder från dagens tävlingar finns uppladdade på Facebook: www.facebook.com/SkiTeamSweXC Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Imorgon fredag är det vilodag på JSM och tävlingarna fortsätter på lördag med de individuella loppen 5/10 km K.