Spännande uppgörelser i Hudiskvall

Temperaturen var högre och blåsten mer markant men spåren och tävlingarna under den andra dagens tävlingar i Hudiksvall.

Dagens tävling var den sjunde deltävlingen i Intersport cup och den femte i Scandic cup.

I D 17-18 fick vi se en stor uppvisning när Frida Karlsson, Sollefteå Skidor, vann med dryga 16 sekunder före Tua Dahlgren, Spikbodarnas IK. Karlsson svarade för ett fantastiskt andravarv efter att hav varit fem sekunder efter Dahlgren på det första varvet. Trea blev Alicia Persson, Stockviks SF. I totala Scandic cup tog Frida Karlsson över ledningen från Moa Lundgren, IFK Umeå.

D 19-20 fick en överaskande vinnare genom Jenny Larsson, Gellivare Skidallians, som dagen till ära svarade för sitt i särklass bästa lopp hittills denna säsong. Larsson ledde loppet hela vägen. Klubbkamraten Matilda Jönsson ville inte vara sämre utan tog en klar andraplats, också hennes klart bästa lopp hittills i vinter. Malin Börjesjö, Sundbybergs IK, blev fin trea. I totala Scandic cup leder fortsatt Ebba Andersson, Sollefteå Skidor.

Erik Lieback, Ulricehamns IF, vann H 17-18 med en halv sekunds marginal Leo Johansson, Skillingaryds FK. Johansson plockade tid i slutskedet av loppet men hann inte fram. På tredje plats kom norrmannen Anton Elvseth, Lierne IL. Både Lieback och Johansson tog kliv i totala Scandic cup. Lieback leder hela cupen och Johansson är ny trea.

I H 19-20 bjöd Marcus Lennartsson, Garphyttans IF, på stor underhållning när han vann klassen med dryga 25 sekunder före Max Novak, Offerdals SK. Lennartsson svarade för ett otroligt slutvarv där han åkte 24 sekunder fortare än Novak på 3,3 km (!). Elias Dahl, klubbkamrat med Novak, blev trea efter ett lopp där han inledde något försiktigt och plockade platser hela vägen. Vikt

or Thorn, Ulricehamns IF, leder Scandic cup totalt och Max Novak är ny trea med goda chanser att ta över totalledningen under morgondagen.

I damernas Intersport cup tog Evelina Settlin, Hudiksvalls IF, sin andra raka seger på lika många dagar. Hon har nu vunnit 100 % av de tävlingar hon åkt i Intersport cup. Lisa Vinsa, Piteå Elit, blev tvåa dryga 25 sekunder efter. Vinsa var inte långt efter Settlin vid varvningen men Settlin avslutade loppet mycket starkt på det sista varvet. Emma Wikén, Åsarna IK, blev trea och visade prov på vilja när hon lyckades hålla jämna steg med Settlin under slutet av loppet. Totalt tog Lisa Vinsa över ledningen i Intersport cup. Hon har deltagit i alla deltävlingar i vinter och leder nu med 34 poäng före klubbkamraten Sofia Henriksson.

Herrloppet i Intersport cup blev en riktig nagelbitare där tävlingen inte var avgjord förän i det allra sista ögonblicket. Bill Niemi-Impola, SK Bore, tog en klar ledning när han gick i mål och såg ut att gå mot slutsegern sett till varvtiderna och det faktum att Anders Svanebo, Stockviks SF, kommit i mål 0,2 sekunder efter och Jesper Modin, Piteå Elit, 0.4 sekunder efter. Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF, var dock kvar i banan och gjorde en riktigt snabb avslutning. I mål tog han segern med 3,9 sekunder. Totalt leder Anton Lindblad, Hudiksvalls IF, Intersport cup i stor stil.

Officiella resultat Hudiksvall 160221 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cuphelgen i Hudiksvall avslutas under söndagen med masstart i fri teknik 10/15 km. Tävlingarna kommer livestreamas via arrangörens officiella webbplats: www.hudiksvallsif.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cupernas officiella webbplatser: www.intersportcup.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och www.scandiccup.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.