Bragdlopp av Stina Nilsson i Lillehammer

Fem pallplatser och ett landslag i fin form. Det blev resultatet av helgens minitour i Lillehammer. Stina Nilsson var urstark och åkte upp sig hela 22 placeringar i den sista etappen.

Marcus Hellner slutade på en femteplats och Calle Halfvarsson blev sexa.

Minitouren i den norska OS-byn Lillehammer avslutades idag med jaktstart över 10 kilometer för damerna och 15 kilometer för herrarna. Det blev bra och spännande tävlingar under fina förhållanden.

På damsidan gick norska Heidi Weng ut med 20 sekunders ledning före landsmaninnan Ingvild Flugstad Östberg. En ledning som hon behöll hela vägen in i mål. Ingvild blev tvåa och finska Krista Parmakoski åkte upp sig till en tredjeplats.

Bland de svenska tjejerna stod IFK Mora SKs Stina Nilsson för ett fantastiskt lopp då hon åkte upp sig hela 22 placeringar i fältet. Hon slog till med dagens fjärde bästa tid och slutade på en femte plats.

Även Anna Haag, Anna&Emil sportklubb, och Jonna Sundling, IFK Umeå, visade en positiv utveckling och avancerade i fältet.
– Återigen visar tjejerna att de verkligen är på gång. Det är mycket energi och glädje, vilket känns oerhört roligt, säger förbundskapten Rikard Grip.

Herrarnas tävling blev spännande. Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, gick ut med en ledning på 28 sekunder och höll sig undan den jagande klungan i cirka tio kilometer innan han blev ikappåkt. Han lyckades hänga på klungan, men blev tyvärr tvungen att vika ner sig när norrmannen Martin Johnsrud Sundby gick på som hårdast i den långa stigningen. Calle slutade på en sjätteplats.

Med i klungan var också Marcus Hellner, Gellivare skidallians, som tog sig i mål på en fin femteplats. Martin Johansson, IFK Mora skidor gjorde ett bra lopp och avancerade flera placeringar i fältet. Även Teodor Peterson imponerade i 15 km klassiskt då han avancerade tre placeringar.