Storhelg i Ulricehamn

Under den gångna helgen genomfördes en av årets större tävlingshelger när Volkswagen och Scandic Cup samarrangerades för första gången denna säsong. I närmast perfekta förhållanden blev det ett mycket lyckat evenemang.

Tävlingarna inleddes under lördagen med sprint i fri teknik. Efter underhållande tävlingar på den tekniska banan på Lassalyckans Skidstadion så stod Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK och Johan Häggström, Piteå Elit SK, som vinnare i Volkswagen Cup.

I Scandic Cup vann Moa Hansson, Landsbro IF, i D 17-18, Linn Svahn, IFK Umeå, i D 19-20, Anton Eriksson, Sollefteå Skidor och i H 17-18 och Simon Stenberg, Kalix SK i H 19-20.

Officiella resultat sprint F Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (totalställning för cuperna finns bland pdf-filerna)

Tävlingshelgen avslutades under söndagen med individuella lopp över 10 och 15 km i den fria tekniken.

I Volkswagen Cup svarade Maria Nordström, på hemmaplan, för ett riktigt fint lopp när hon vann före Maja Dahlqvist. Linn Sömskar, IFK Umeå, blev trea efter en sekundstrid mot Lovisa Modig, Sävast Ski Team IF, som blev fyra.

I totala Volkswagen Cup har Maja Dahlqvist skaffat sig ett mycket fint utgångsläge inför avslutningen, hon leder med hela 86 poäng före den mycket intressanta kampen om silverplatsen. Mia Eriksson, Piteå Elit är två efter helgens tävlingar, på samma totalpoäng som Moa Molander Kristiansen, Falun-Borlänge SK. Eriksson tar andraplatsen genom inbördes möten.

I herrarnas tävling så vann Anton Linblad, Hudiksvalls IF, efter ett kontrollerat lopp före Karl-Johan Westberg, Borås SK. Loppets stora sensation blev tredjemannen Rasmus Hörnfeldt, Östersunds SK, som blev trea efter ett imponerande lopp där han slog många meriterade åkare.

I den gula ledarvästen när finaltävlingarna inleds kommer Anton Lindblad att åka. Detta efter att Johan Häggström, som åkte i gult under söndagens lopp, slutat en bit längre ner i listan. Häggström är dock tvåa, 42 poäng efter Lindblad. Olof Jonsson, Trillevallens SK, "smyger med" på tredjeplatsen efter att ha deltagit flitigt och med jämna resultat under hela vintern. Det är dock jämt bakåt så det kommer bli en intressant avslutning när det gäller kampen om tredje och fjärdeplatsen i herrklassen.

I juniorklasserna i Scandic Cup vann Olivia Alm, Strömnäs GIF, i D 17-18. Totalt leds cupen av Moa Hansson med god marginal. Anton Eriksson tog sin andra raka seger för helgen när han åkte hem segern i H 17-18. Pål Jonsson, Strömnäs GIF, leder dock fortsatt cupen men det tätade till sig då jonsson inte vann något denna helg.

D 19-20 gick segern till Josefina Sundman, Åsarna IK. Totalt leds cupen av Linn Svahn, som tog över ledningen från klubbkamraten Moa Lundgren som inte deltog denna helg. I H 19-20 vann Fredrik Andersson, Sollefteå Skidor IF. Totalt leds cupen av knappt av Simon Stenberg före Fredrik Andersson, de två har ett litet försprång i en förövrigt mycket tät klass.

Officiella resultat individuella tävlingar F Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (totalställning för cuperna finns bland pdf-filerna)

Tävlingarnas officiella webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Slutligen vill SSF framföra sitt varma tack till Ulricehamns IF som svarat för en mycket välarrangerad tävlingshelg.

Volkswagen och Scandic Cup flyttar nu vidare för årets finalhelg i Örnsköldsvik 9-11 mars, då blir det en minitour som avslutar Volkswagen Cup och utöver finalen i Scandic Cup så genomförs även årets distriktsstafett.