Favoritsegrar i Jönköping

Årets JSM-vecka rullade vidare med de individuella tävlingarna i fri teknik under lördagen. Som tidigare under veckan så stod de flesta av favoriterna för trycket.

D 17-18 var först ut i spåret på sina fem kilometer. Moa Hansson, Landsbro IF, tog ytterligare ett JSM-guld då hon vann med dryga tre sekunder före Tilda Östeberg, Stora Tuna IK. Östberg tog därmed sitta andra silver och hon har likt Hansson varit på pallen i samtliga lopp under JSM-veckan. Tilde Bångman, Offerdals SK, tog bronset efter en sekundstrid med fyran Olivia Alm, Strömnäs GIF.

Lagguldet gick till Sävast Ski Team IF med Svea Holmbom, Moa Nilsson och Emilia Reikkola före Högbo GIF och Stuguns SK.

Linn Svahn, IFK Umeå, fick nöja sig med ännu ett silver i D 19-20 för åt årets JSM-drottning Frida Karlsson, Sollefteå Skidor, fanns inget att göra. Frida vann med drygt 40 sekunder. Alicia Persson, Stockviks SF, gjorde ett fint lopp och tog brons tätt efter Linn Svahn. Bakom Persson var det dock tätt och många var inblandade i silver/brons striden.

IFK Mora med Emma Larsson, Johanna Andersson och Ella Halvarsson tog lagguldet före Kalix SK och Rembo IK.

Efter torsdagens olycksamma sprinttävling så fick William Poromaa, Åsarna IK, sin revansch idag då han vann guld i H 17-18 med dagens minsta segermarginal. Efter att ha inlett loppet lite avvaktande på det första varvet så hade han fått upp farten efter två varv och var endast några tiondelar efter den slutliga fyran Simon Åstot, IFK Umeå. I mål blev det sedan en nervös väntan på Pål Jonsson, Strömnäs GIF, som startat en minut efter Poromaa och hade han stider att gå på. Jonsson, som också var en bit efter på det första varvet, var dock lite för sent ute och tog silvret dryga sekunden efter Poromaa. Erik Englin, Offerdals SK, tog bronset efter att i likhet med Poromaa och Jonsson svarat för ett lopp där han bit för bit tog sig uppåt vid tidspasseringarna.

Simon Åstot, William Schultz och Gustav Kvarnbrink tog lagguldet för IFK Umeå före Åsarna IK och hemmalaget IF Hallby.

I H 19-20 trodde nog många att Jakob Nystedt, Hudiksvalls IF, skulle ta guldet efter att han varit i klar ledning på de två första varven med Leo Johansson, Skillingaryds FK (bilden), ville annat och svarade för ett riktigt fantomvarv på det sista varvet. Johansson tog guld med sex sekunders marginal före Nystedt och åkte därmed ungefär femton sekunder snabbare än Nystedt det sista varvet. Axel Aflodahl, Sundbybergs IK, tog brons efter att den slutliga fyran Sollefteås Fredrik Andersson kroknat rejält på det sista varvet.

IFK Mora med Gustaf Berglund, Alexander Karlsson och Axel Jutterström tog lagguldet före Hudiksvalls IF och Kalix SK.

Officiella resultat JSM individuell distans 2018 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

JSM 2018 avslutas under söndagen med stafetterna i fri teknik, 3*3,3 km för damerna och 3*5 km för herrarna. Som tidigare under veckan blir det gratis livestreaming via www.jsmskidor.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Livetidtagningen blir via SSF liveportal http://live.skidor.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Damerna startar kl. 9.00 och herrarna kl. 10.00, det är upplagt för en härlig avslutning på JSM-veckan 2018!