Färdigtävlat i Boden

Scandic Cup i Boden avslutades under söndagen med individuella tävlingar. Det blev fin skidpropaganda i en vintrig inramning.

Om det var olyckskorpar som kraxade inför tävlingarna om snöbrist och milda temperaturer så blev det i princip det omvända på söndagen.

Under natten kom det 15 cm snö och spårpatrullen fick göra en rejäl insats för att få banan i tävlingsdugligt skick, ett arbete som lönade sig då underlaget höll mycket bra, vilket resulterade i fina omdömen från aktiva och ledare. Den ordinarie 2,5 km-bana kunde användas vilket skapade en "lugnare" tävling då antalet aktiva samtidigt på slingan inte blev lika stor som om reservbanan skulle använts.

Vad gäller resultaten så blev det ganska liknande som dagen innan. I tre av fyra klasser blev det samma segrare som under lördagen.

I Emil Danielsson, Högbo GIF, fick kliva högst upp på pallen i H 17-18 efter att ha vunnit med dryga elva sekunder till Edvin Anger, IFK Hedemora. Trea kom Pål Jonsson, Strömnäs GIF, och han tog därmed ett kliv i resultatlistan efter att ha varit sjua på sprinten.

I den totala Scandic Cup tog Emil Danielsson över den gula västen och han leder med 16 poäng till Edvin Anger inför fortsättningen.

I H19-20 (bilden) så tog Axel Aflodal, Offerdals SK, segern återigen. Det blev dock en riktigt hård kamp mot Leo Johansson, Skillingaryds FK, endast två sekunder skiljde dem åt i mål. Johan Herbert, IFK Mora, blev trea. Han var en bit efter tätduon och gick en sekundstrid mot Simon Åstot, IFK Umeå, som slutade fyra.

Totalt leds klassen av Axel Aflodal efter helgens dubbelseger. Aflodal har en fin marginal om 20 poäng till tvåan Samuel Oskarsson, IFK Mora.

Även i D 17-18 så fortsatte segertåget för Moa Hansson, Landsbro IF. Hon svarade för ett riktigt starkt lopp vann med nästan 30 sekunder till Tilde Bångman, Offerdals SK, som återigen var tvåa. Hanna Lundberg, Lule Gjutarens IF, fick "nästan på hemmaplan" till ett fint lopp och tog hand om tredjeplatsen.

Totalt leder Moa Hansson klassen vad gäller Scandic Cup och i och med att Tilde Bångman blev tvåa dubbelt upp i helgen så skiljer det bara åtta poäng dem emellan.

Storfavoriten i D 19-20 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor, gjorde ingen besviken när hon vann klassen återigen. Avståndet till tvåan, förövrigt en dubbel även av henne, Linn Svahn, IFK Umeå, blev 19 sekunder, så det är precis lika jämnt i totala Scandic Cup i denna klass som i  D 17-18. Även trean blev den samma som under lördagen, Louise Lindström, Högbo GIF, gjorde ett fint lopp och var cirka 25 sekunder efter Linn Svahn.

Officiella resultat Scandic Cup individuella lopp 181209 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (totalställningen för Scandic Cup finns bland pdf-filerna)

Tävlingarna är i Boden är därmed över för denna gång och nu väntar en spännande period för Bodens Skidallians då nästa större längdarrangemang blir SM 2020. Dessa tävlingar blir en del av RF´s SM-veckan vinter.

Från SSF vill vi framföra vårt varma tack till Bodens Skidallians som genomfört säsongens premiär av Scandic Cup med bravur.

Tävlingarnas officiella webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nästa omgång av Scandic Cup blir i Åsarna 4 & 6 januari 2019.