Färdigtävlat i Falun

En mycket intensiv tävlingshelg avslutades under söndagen på riksskidstadion Lugnet i Falun. Efter tre dagar kunder Nordiska Juniorlandskampen, Scandic Cup och Volkswagen Cup läggas till handlingarna.

Volkswagen Cup avslutades under lördagen med individuella lopp i fri teknik över 15 km för både damer och herrar, en summering finns att läsa här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Volkswagen Cup streamades och sändningarna finns att se i efterhand på tv.skidor.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nordiska Juniorlandskampen som även innefattade Scandic Cup hade under lördagen sprint i fri teknik.

I D 17-18 blev det seger genom Ingerid Vadder, Norge. Tove Eriksson, Stockviks SF, blev tvåa och vann därmed Scanidc Cups deltävling.

I totala Scandic Cup leder Hanna Lundberg, Lule Gjutarens IF, och hon har en tät kamp med Lisa Ingesson, Strömnäs GIF, skillnaden dem emellan är bara sju poäng.

I H 17-18 vann Edvin Anger, IFK Hedemora, före Måns Skoglund. Skoglund som representerade landslaget blev därmed nordisk mästare. Skoglund blev även "Nordisk Champion" efter att man summerat både det individuella loppet på fredagen där han slutade femma och lördagens sprint.

Skoglund leder Scandic Cup före Anger och det är mycket tätt, endast tre poäng skiljer dem åt.

I D 19-20 tog Moa Hansson, Landsbro IF, en säker seger före Tilda Östberg, IFK Mora.

Louise Lindström, Högbo GIF, leder Scandic Cup ganska ordentligt efter en stark helg i Falun.

Ossian Rosenberg, Åsarna IK, vann H 19-20 efter en underhållande final före Emil Danielsson, Högbo GIF och Johan Ekberg Nacka-Värmdö SK (bilden).

Ekberg leder Scandic Cup med 31 poäng före Truls Gisselman, Rehns BK.

Officiella resultat Scandic Cup Sprint F Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Totala Scandic Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hör Ebba Karlsson och Saga Fältenhag berätta om helgens juniorlandskamp.

Tävlingshelgen avslutades under söndagen med stafetter. För de yngre juniorerna i form av Nordiska Juniorlandskampen och distriktsstafett. För seniorerna var det premiär för Kopparskidans mixstafett.

Nordiska Juniorlandskampens stafetter vanns i bägge klasserna av Norge. I damstafetten blev det svenska laget trea och herrarna blev fyra i sin stafett. De svenska andralagen blev fyra och femma.

I distriktsstafetten blev det Dalarna som vann i herrklassen och Västerbotten vann damklassen.

Officiella resultat damstafett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och herrstafett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I den Nordiska Juniorlandskampen blev det en överlägsen seger för Norge före Finland och Sverige på en tredje plats. I de olika delmomenten (backhoppning, nordisk kombination och längdåkning) så vann Norge stort vilket gjorde att totalsegern aldrig var hotad.

Totalresultat Nordisk Juniorlandskamp 2020 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samtliga resultat för alla grenar som genomförts under helgen finns på tävlingarnas officiella webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kopparskidans mixstafett blev en riktigt nagelbitare där arrangerande Falun-Borlänge SK vann dubbelt med sina två lag före SK Bore på tredje plats. Av de 25 000 kr som klubben vann så skänkte man 10 000 kr som lottades ut. I den dragningen gick IFK Mora SK segrande. 25 000 kr lottades ut bland alla lag som gått i mål och där blev det Sollefteå Skidor IF som fick ett tillskott i klubbkassan.

Officiella resultat mixstafett Kopparskidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den Nordiska Juniorlandkampen 2021 kommer arrangeras i Norge och Volkswagen och Scandic Cup fortsätter 14 - 16 februari med tävlingar i Lycksele.

Avslutningsvis vill Svenska Skidförbundet framföra sitt varma tack till Holmens IF och Falun-Borlänge SK som tillsammans svarat för ett mycket lyckat arrangemang även till Falu Kommun som gjort en kraftansträngning denna snöfattiga vinter att iordningställa Lugnet för tävlingarna.