Cupledarna visade fortsatt fin form i Ulricehamn

Efter ett par intensiva dagar på Lassalyckans Skidstadion i Ulricehamn är nu den tredje tävlingshelgen i BAUHAUS Cup avklarad. En helg som bjöd på alla väder och spännande tävlingar både fredag och lördag.

På fredagen tävlade juniorerna i distans i 5 respektive 10k klassisk stil. Dagens utmaning för de flesta var vädret. Både vallare och aktiva fick tampas med blöta spår och kraftig nederbörd i form av regn. Men favoriterna i respektive klass klagade varken på väder, vind eller valla.

Cupledarna i herrklasserna Edvin Anger, H19/20, och Emil Danielsson, H17/18, vann båda sina klassiska lopp. Anger gick ut hårt från start och vann med 31 sekunder före, Täby IS, Måns Skoglund. Norske Petter Bakken kom trea. Danielsson hade en liknande taktik men övertygade än mer när han vann sin klass men dryga minuten före, Rehns BKs, Erik Bergström, tätt följd av Hägglunds Ski Teams, Viking Olsson.

I den äldre damklassen var det tätare i toppen. Märta Rosenberg från Duveds SK tog hem segern, före Hanna Lundberg, från Luleå Gjutarens IF och Lisa Eriksson från Strömnäs GIF Skidklubb. I den yngre damklassen var det IFK Moras Malin Oskarsson som vann övertygande före Sävast Ski Teams Alva Isaksson och norska Helene Ekrheim Haugen.

Lördagen bjöd också på varierande väder men mer sol och snö och mindre regn. Det blev en riktigt spännande sprintlördag där flera av vinnarna från fredagen fortsatte att imponera. I damer 19/20 vann Märta Rosenberg, före cupledaren Tove Ericsson, Hudiksvalls IF och Lisa Ingesson, Strömnäs GIF Skidklubb. I den yngre damklassen klev norska Helene Ekrheim Haugen först över mållinjen, precis före Elin Näslund från Vårby IK och Erica Lavén, Täby IS Sk.

I herrklasserna var det räv och rackarspel från kvartsfinal till final, precis som det ska vara i sprint. Edvin Anger som var revanschsugen från sprinten i Skellefteå släppte inte taget om något av loppen och i finalen gick han för fullt när han vann före Måns Skoglund och norske Petter Bakken. I herrar 17/18 så avgjordes striden på mållinjen. Elias Danielsson vann med knappa fyra tiondelar före IFK Mora SK:s Anton Grahn i finalen. Bosse Lövgren från Falun IK Sk kom trea.

Resultat fredag, distans - 5/10k Länk till annan webbplats.

Resultat lördag, sprint Länk till annan webbplats.

Ställning - Topp tre BAUHAUS Cup efter tre tävlings helger.

D17–18  1) Erica Lavén, Täby IS Sk 2) Elin Näslund, Vårby IK 3) Malin Oskarsson, IFK Mora SK
D19–20 1) Tove Ericsson, Hudiksvalls IF 2) Hanna Lundberg, Luleå Gjutarens IF 3) Lisa Ingesson, Strömnäs GIF Skidklubb
H17–18 1) Elias Danielsson, Högbo IF 2) Erik Bergström, Rehns BK 3) Anton Grahn, IFK Mora Sk
H19–20 1) Edvin Anger, Åsarna IK 2) Jens Junes, IFK Umeå 3) Måns Skoglund, Täby IS Sk