Gå till innehåll

Värmlands Skidförbund

Värmlands Skidförbund

Värmlandsträning i SkiSunne

160119
Reviderad liftkortsinfo

Värmlandsträning i Sunne drar igång för säsongen 2016 med start onsdag 13/1!

Även i vinter ges vi möjlighet för Värmländska klubbar/tävlingsaktiva till träning i Sunne. Genom ett fortsatt mycket bra samarbete med Ski Sunne och Sunne AK, har vi även i år fått möjligheten att onsdagar 18:00-20:00 träna tillsammans i anläggningen OBS! Dagarna kan variera pga. uthyrningar osv. så följ informationen på Värmlands Alpinas hemsida (eller annat sätt som ev. meddelas).

Liftkort köps i biljettluckan på plats före 18:00. 110:- per kväll.
Kontakt från AK kring Värmlandsträningarna är Nette Raij 070-9570404.

Värmlandsträningen bygger på att klubbarna samtränar med varandra. Vi har tillgång till hela anläggningen och föreningarna kommer överens om vilka och hur många banor man vill använda. Värmlands Alpina ställer distriktets käppar till förfogande. Alla käppar är märkta "Värmlands Alpina". Efter användning SKALL käpparna buntas ihop i buntar om 14 käppar (7+7) och ställas snyggt och fint i förrådet på norra gaveln av resturangbyggnaden (i riktning mot stolliften) så det går snabbt att få igång nästföljande träning. Håll isär träningskäpp och seniorkäpp (27 resp 31 m.m.). Inga käppar får lämna SkiSunne utan att man kontaktat Ulf Lidberg 070-5816332.

Klubbarna tar med egna tränare, borrmaskiner OCH VUXNA MED SKIDOR PÅ! Om detta skall fungera är det viktigt att det finns vuxna som hjälper till med bansättning, plogning och nedplockning.

För det mesta ordnas det med bansättning och i andra fall kommer klubbarna överens på plats och samarbetar om bansättning. OBS! Klubbarna ombesörjer tränare själva!!!

På VSF´s hemsida under "Alpint" kommer det att löpande inför dagarna att informeras om träningarna. Viktigt är därför att alltid samma dag titta på Värmlands Alpinas hemsida för den senaste informationen om kommande träning (snabba omplaneringar pga väder t.ex.).

Detta är en fantastisk möjlighet som ges att genomföra träning i förstklassiga nedfarter, inte minst i GS/SG, så det är viktigt att vi alla använder möjligheten dels för att utveckla kvalitén i värmländsk utförsåkning, och dels för att vi skall kunna vara så många på träningarna att Ski Sunne fortsätter att ge oss denna möjlighet.

Vi ses i Sunne på onsdagar!

Senast uppdaterad
2022-12-02
Publicerad
2022-12-05
Skribent
Ida Karlsson

Huvudsponsor