Johan och Charlotte segrade SM-veckans sista skidtävling

Det har varit många intryck under den gångna veckan. Nya banor, kungligt besök, tidsscheman som skulle passas och som avslutning - två lopp i världsklass.

Den sista dagen i 2013-års SM-vecka bjöd på de individuella loppen i fri teknik över 10 kilometer för damer och 15 kilometer för herrar. Johan Olsson, som tog sitt första SM-guld och skiddrottningen Charlotte Kalla visade världsklass.

Johan Olsson gjorde debut i SM-veckan och som han åkte. Det var full fart från början till slut och Johan vann med 28 sekunder till tvåan Daniel Richardsson, Hudiksvall. Detta var Johans första SM-guld och alla gläds så klart med Johan.

Johan Olsson gladde sig åt sitt första SM-guld. Foto: Bildbyrån.

Med ett guld och två silver blev Daniel Richardsson SM-kung. Trea i loppet blev Marcus Hellner, Gelllivare.

I damklassen stod Charlotte Kalla, Piteå Elit, på startlinjen och det var en revanchssugen Kalla som satte högsta fart direkt. Till slut blev segermariginalen 34 sekunder till Emma Wikén, Åsarna, som blev SM-drottning med sina två guld och ett silver under veckan. Trea blev Anna Haag, IFK Mora, som tog medalj i samtliga lopp under veckan.

Fr.v. Emma Wikén (2:a), Charlotte Kalla (1:a) och Anna Haag (2:a). Foto: Bildbyrån.

SM-touren

Kampen om att bli säsogens mest komplette SM-åkare, har nu genomförts till tre fjärdedelar.

Bland damerna leder Anna Haag med tolv poäng före Jennie Öberg, Piteå Elit, trea är Britta Johansson-Norgren, Sollefteå. Britta och Jennie har samma poäng, men i och med att Jennie tog ett silver under SM-veckan och Britta ett brons så är Jennie just nu sammanlagd tvåa. Det är upplagt för en spännade avslutning i Boden i april!

I herrklassen leder Daniel Richardsson, Hudiksvall, med tolv poäng före Jens Eirksson, Dala-Floda. Anton Lindblad, Sollefteå, är efter en jämn SM-vecka på tredje plats.

SM-touren avslutas 7 april i Boden med 30/50 kilometer i fri teknik.

2023-01-03
2013-01-27

Calle tvåa totalt i Tour de Ski

Calle Halfvarsson lyckades bäst av svenskarna med en sjätteplats i dag...

Svensk dubbel till Hanna och vinnar-Calle!

Oberhofs dimma och snö förvandlades bara på några minuter till en blix...

Jens glänste i touröppning

Jens blixtinkallades som reserv i det svenska laget och kom till Oberh...

13 längdåkare OS-klara

Sverige Olympiska Kommitté har nu tagit ut 13 längdåkare som får repre...

Information angående Skandinavisk cup/Team Sportia cup i Skellefteå 4-6 januari 2014

Snöläget gör att det inte är möjligt att genomföra alla tre tävlingsda...