Gå till innehåll

SSF

Övergripande nyheter SSF


 • VM i Falun 2015. Foto: Bildbyrån.

  Vd sökes till VM-organisationen i Falun


  VM i nordiska grenar kommer än en gång att avgöras i Falun. Förra gången, 2015, blev det en stor succé. Nu laddar organisationen för att lyfta tävlingarna ytterligare och söker dig som kan leda arbetet mot VM i Falun 2027 och nya framgångar.
  Läs mer

 • Konferenslokal med människor som deltar i ett möte.

  Intressant och givande FIS-möte


  Två gånger om året samlas FIS-representanter från SSFs och de övriga förbunden i FIS-familjen under några intensiva dagar för att genomföra FIS Technical Committee meetings. Denna gång befann sig den svenska delegationen i Portoroz, Slovenien.
  Läs mer


 • Dialogtips för förening och anläggning


  Dialogtips för förening och anläggning är ett dokument som kan ge er förening eller anläggning stöd när ni pratar med till exempel beslutsfattare i kommun eller företag.
  Läs mer

 • Några av deltagarna under FIS koordineringsmöte i Falun. 

  FIS på besök i Falun inför VM 2027


  Att ansöka om och bli tilldelad ett världsmästerskap är en sak, men det är efter att beslutet har tagits som det riktigt stora arbetet startar.
  Läs mer


 • Sökes: specialidrottslärare längdåkning till Torsby


  Stjerneskolan i värmländska Torsby söker vikarierande specialidrottslärare i längdåkning. Välkommen till oss!
  Läs mer

 • 2024-års stipenidater i Kungens 70-årsfond.

  2024-års stipendiater i Kungens 70-årsfond för unga ledare på snö utsedda


  Matilda Melander, Martin Sällström och Zebastian Landmark är 2024-års stipendiater i "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö". De tilldelas 30 000 kronor vardera ur fonden, som premierar unga ledare som har potential att ta steget upp till elit-/landslagstränare.
  Läs mer


 • Åtta tränare uttagna till SOKs nya satsning "Topp och Talang för tränare"


  Tränare som skapar bra förutsättningar och miljöer för åkare att utvecklas till världsklass är nödvändigt. Nu startar SOK ett "Topp och talang"-program för tränare, i den första uttagningen ingår åtta tränare från Svenska Skidförbundet.
  Läs mer

 • Kollage med skidåkare, skateboardare och seglare

  38,5 miljoner till idrott i utsatta områden


  Utanförskap, hopplöshet och kriminalitet bland unga är en av vår tids’ största utmaningar. Men något vi vet främjar mening och inkludering är idrott. En ny unik satsning ska stärka ungdomar i utsatta områden – och kanske inspirera framtida olympier.
  Läs mer

 • Blå himmel med snö i förgrunden och Svenska Skidförbundets logotyp.

  Standardiserade roller i IdrottOnline – Aktiv i idrott fasas ut


  Korrekt data är en förutsättning för att ha bra underlag till beslut. För att kvalitetssäkra den data som finns i IdrottOnline inför Riksidrottsförbundet under året ett par förändringar. Bland annat standardiseras rollerna i IdrottOnline.
  Läs mer

 • Åkare från Sundbybergs IK.

  Sundbybergs IK arrangerade hemmaläger med fokus på Den hållbara idrottaren


  Långpass varvades med föreläsningar och diskussioner när Sundbybergs IK arrangerade ett träningsläger på hemmaplan med fokus på Den hållbara idrottaren. Under lägerdagarna fick både de aktiva och deras föräldrar upp ögonen för hur viktigt det är med energibalans, vila och återhämtning.
  Läs mer
Senast uppdaterad
2024-01-18
Publicerad
2022-12-12
Skribent
Tom Mårtensson

Huvudsponsor