Puckel

Walter Wallberg på pallen i Ruka

På fredagen var det världscuppremiär och Walter Wallberg, Åre SLK, gjorde en lovande start på säsongen när han tog sig upp på pallen och säkrade tredjeplatsen.

Det svenska puckellandslaget hade en mycket lyckad säsongspremiär i finska Ruka. Av den tio personer starka truppen lyckades tre åkare ta sig till finalpasset och Walter lyckades bäst med sin andra tredjeplats i karriären.

– Jag hade ett bra första kval-åk och kände att jag hade mer att ge, så inför finalen steppade jag upp lite till. Det lyckades ju bra och när jag väl var i superfinal släppte jag loss. Och det gick ju vägen, säger Walter.

Både Ludvig Fjällström, Åre SLK, och Loke Nilsson, Åre SLK, lyckades också ta sig till finalen. Ludvig fick till ett mycket starkt finalåk som dock inte riktigt räckte till superfinalen utan han fick nöja sig med en 7:e plats i resultatlistan. Loke släppte på fullt i sitt finalåk men fick nöja sig med en 15:e plats.

– Skönt att se att det som funkar på träning även funkar på tävling. Det här resultatet är det bästa vi har haft på länge, med tre åkare i final och en med bara fem hundradelar från final, säger huvudtränare Lasse Fahlén.

Det har pratats mycket om att det svenska laget har fått till extra bra försäsongsträning, och efter premiären i Finland är det tydligt att det gett resultat.

– Försäsongsträningen i Zermatt och Idre har fungerat mycket bra den här säsongen så vi var väl förberedda när vi kom hit, fortsätter Lasse.

Strax bakom Loke slutade Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, på en 17:e plats, Albin Holmgren, Åre SLK, 28:e, Edvin Hellquist, UHSK Umeå SK, 46:a, och Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, 53:a. Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, tog sig tyvärr inte i mål.

Damernas tävling vanns av Perrine Laffont, Frankrike. Thea Wallberg, Åre SLK, slutade 24:a och Josefina Wersén, Åre SLK, tog sig tyvärr inte i mål.