Gå till innehåll

Puckel

En bild

Europacupen Hammarbybacken 2024

Den 22–23 februari kommer Stockholm vibrera av spänning när den efterlängtade Europacuptävlingen i puckel återvänder till Hammarbybacken. Med ett imponerande startfält från hela Europa kommer publiken bjudas på en rafflade show och spännande dueller.

Efter säsongens succéstart på Europacupen där det svenska laget, redan innan helgens tävlingar i finska Levi, har plockat hem 14 pallplatser har det äntligen blivit dags för de svenska åkarna att få glänsa på hemmaplan. Den 22–23 februari samlas de bästa Europacupåkarna i huvudstaden för att visa upp sina färdigheter och slåss om pallplatserna i Hammarbybacken, Stockholm. Två kvällstävlingar i parallellpuckel står på programmet vilket bäddar för höga hastigheter och rafflande dueller – en publikshow ingen vill missa.

– Det är både roligt och betydelsefullt för puckelsporten att vi har en tävling i Sveriges huvudstad. Tävlingen betyder mycket både nationellt och för Sveriges del men jag vet att FIS (Internationella Skidförbundet) också tycker att den här tävlingen är viktig. Stort tack till Skistar som backar upp och ger oss den här möjligheten, säger Robert Hansson, Sportchef Puckel Svenska Skidförbundet.

Folkfest i Hammarbybacken under Europacupen 2022.

Folkfest i Hammarbybacken under Europacupen 2022.

När Europacupen gick av stapeln i Stockholm för två år sedan, 2022, kryllade det av både inbitna och nya puckelfans och tävlingarna blev en riktig succé. När det nu återigen är dags för publikfest i Hammarbybacken kommer hela 16 svenska åkare till start. Dessutom kommer de svenska världscupåkarna vara på plats under fredagens tävling där det cirka klockan 20.15 arrangeras en autografsignering – passa på att träffa några av världens bästa puckelåkare och få en autograf av din idol!

Svenska åkare

Nicolina Stenkula, Landskrona Ski Club
Moa Gustafson, Värmdö Freestyle MT
Robin Olgård, Åre SLK
Teo Beinhoff, Värmdö Freestyle MT
Gordon Berg, Åre SLK
Karl Wärme, Åre SLK
Elis Lundholm, Värmdö Freestyle MT
Vincent Adriansson, Värmdö Freestyle MT
Loke von Stedingk, Värmdö Freestyle MT
Johan Jonsson, Värmdö Freestyle MT
Vilgot Lundholm, Värmdö Freestyle MT
Noel Gravenfors, Åre SLK
Jakob Hansson Mathisen, Värmdö Freestyle MT
Linus Johansson, Gefle Freestyle
Elis Moberg, Åre SLK
John Mårtensson, Värmdö Freestyle MT

Boka in torsdag och fredag den 22–23 februari i din kalender och gör dig redo för att uppleva två oförglömliga kvällar i Hammarbybacken – hoppas vi ses där. Stanna även kvar under lördagen då Svenska Cupen med klasserna kids, ungdom och elit avgörs i Europacupbacken. Heja fram allt ifrån Sverigeeliten till framtidens stjärnor och se hur det sprudlar i Puckelsverige.

Tävlingsprogram puckel Hammarbybacken, Stockholm

Skriv tabellbeskrivning här

DATUM

TID

DISCIPLIN

Torsdag 22 februari

Kl. 19.00

Europacup parallell D/H

Fredag 23 februari

Kl. 19.00

Europacup parallell D/H

Fredag 23 februari

Ca kl. 20.15

Autografsignering med landslaget

Lördag 24 februari


Svenska Cupen kids/ungdom/elit

 

Senast uppdaterad
2024-02-15
Publicerad
2024-02-15
Skribent
Clara Sjölund, SSF

Huvudpartner

Presenterande partner

Lagpartners