Gå till innehåll

Norrbottens Skidförbund

Norrbottens Skidförbund

Tränare/ledare

En bild

Rikard Larsson - Tränare

Idrottskonsulent och tränare vid Älvsby folkhögskola. Drygt 30 års erfarenhet som ungdomstränare. Tidigare idrottsgymnasietränare och landslagstränare SSF. 10 år i Svenska skidförbundets vallateam.
Tidigare elitskidåkare och fotbollsspelare i div 2. Har gått alla steg samt elittränarutbildning i SSF:s utbildningstrappa.

Karolina Draumann - Tränare

Längdskidtränare vid Älvsbyns Idrottsgymnasium. Lärare och tidigare elitskidåkerska för Piteå Elit. Har utöver skidåkningens alla färdigheter ett stort kunnande inom yoga/rörlighets- och stabilitetsträning. Är också fotbollstränare i ett pojklag i Piteå IF

Magdalena Pajala - Tränare

Längdskidtränare vid Älvsbyns Idrottsgymnasium. Tidigare elitskidåkerska med SM-guld som tävlat för Piteå Elit och representerat landslaget under 7 år i bland annat VM och OS. Även arbetat som ledare och tränare i Piteå Elits ungdomsprojekt och i egen träningsverksamhet med syfte att utveckla längdskidåkare

Elitåkare från Pietå Elit - Tränare

Skidskolan får under en dag besök av en elitåkare från Piteå Elit som kommer att träna tillsammans med ungdomarna och dela med sig av sina erfarenheter.

Monica Johansson - Ledare

Idrottskunsulent vid Älvsby folkhögskola. Mångångårig erfarenhet som ungdomsledare och tränare både inom idrott, (längdskidåkning, simning och orientering) och kultur. Tidigare elitskidåkerska tävlandes för Luleå Gjutarens IF, I 19 IF och Bodens SK samt elitsimmerska. SSF steg 3 utbildad.

Unga ledare

Ett flertal unga ledare från Älvsbyns Idrottsgymnasium ansvarar för aktiviteterna utanför träningarna samt fungerar som extra ledarresurser vid träningarna.

Föräldraledare

Några föräldrar ansvarar för kvällsfikat och läggning/väckning.
Är du förälder/målsman och vill hjälpa till med kvälls och nattjobb på skidskolan?
Läs mer under rubriken ”föräldramedverkan”.

Senast uppdaterad
2023-04-20
Publicerad
2023-04-19
Skribent
Leena Jansson, Norrbottens SF

Huvudsponsor