Gå till innehåll

Norrbottens Skidförbund

Norrbottens Skidförbund
lagbild-2019

Folksam Cup

Folksam Cup 2024 15-16 åringar (f 08-09) Järpen 1-4 mars 2024. Norrbottens skidförbund samordnar i samarbete med Älvsby Folkhögskola Norrbottens deltagande.


Syfte

”Syftet med Folksam cup är att stimulera bra tränings- och tävlingsverksamhet i våra skiddistrikt som bidrar till sammanhållning och kamratskap med fokus på att fler ungdomar ska fortsätta med längdskidåkning hela livet. Samt erbjuda en rikstäckande tävling för åldersgruppen där det läggs fokus på såväl prestation som gemenskap och glädje.” (SSF, 2018)

Älvsby folkhögskola vill genom sitt samarbete med NSF bidra till ökad kunskap inom alla områden i skidsporten.

Uttagning.
Kriterier för att representera Norrbotten på Folksam cup är:

  • Den aktive ska ha genomfört minst hälften (3 st) av de tävlingar går att genomföra före den 11/1 som sanktioneras av Norrbottens skidförbund. Varje start räknas. Om det är dubbeltävling, som till exempel Vinterpremiären, räknas de som två tävlingar. Zon tävlingar räknas inte med. Alla som uppfyllt kriterierna är välkomna att åka riksfinalen på Folksam cup. Det är upp till varje förening att se till att kriterierna är uppfyllda inför anmälan.
  • Vid undantag/åkare som inte uppfyller kraven men som ändå vill åka med kontaktar Magnus Holmbom NSF, ungdomsansvarig för godkännande av dispens.
  • Folksam cup ledarna ansvarar för uttagning till stafettlagen. Alla åkare kommer att få åka stafett.

Anmälan/avanmälan

Alla aktiva, 15-respektive 16-åringar som vill åka riksfinalen i Folksam cup i Järpen och uppfyllt uttagningskravet anmäler sig senast den 14/1, anmälan görs HÄR Länk till annan webbplats.
Anmälan är bindande. En försäkring (Startklar) som vid skada eller sjukdom täcker 3000 kr ingår i anmälningsavgiften. Vid skada/sjukdom kontaktar ni försäkringsbolaget Svedea på tel: 0771-160 199 för att få ut ersättningen.
Meddela huvudansvarig ledare vid avanmälan.

NSF sköter sedan all anmälan till tävlingarna, boendet och kamratmåltiden.

I samband med anmälan godkänner ni att NSF får publicera bilder från tävlingarna på hemsida och i sociala medier. Ni som inte vill att era barn får synas på bild måste meddela det till huvudansvarig ledare mejl holmbom.magnus@gmail.com

Riksfinalen
Folksam cup är en distriktstävling där varje åkare samlar poäng till distriktet. Deltagarna får poäng utifrån en tabell beroende på vilken placering åkaren kommer på. Poängen för distriktets åkare räknas samman och divideras med antalet deltagare från distriktet.

Svenska Skidförbundets information om ungdosmscupen kan du läsa HÄR Länk till annan webbplats.

Då syftet med Folksam cup är att bidra till sammanhållning och kamratskap vill vi att de som representerar Norrbotten under riksfinalen reser och bor tillsammans med resten av distriktet. Ambitionen är att resan kommer ske med buss från Kalix via Luleå och Piteå på morgonen den 1 mars med ankomst till Järpen på eftermiddagen.

Ledare
Huvudansvarig ledare är P-A Bresitrand Luleå gjutarens IF. Ytterligare 2-3 ledare kommer att följa med. NSF täcker kostnaden för samtliga ledare, i den ingår resa (buss), boende (hårt underlag), mat och kamratmåltid.
Samtliga ledare anmäler sig senast den 14/1 HÄR Länk till annan webbplats.

Vallning och utrustning

Alla tävlingar under riksfinalen kommer att, 2024, gå i fri stil. Endast två par skidor per deltagare. Arrangören har avsatt plats för vallare i anslutning till skidstadion som ska vara tillräckligt stort för alla distrikt. En vallaleverantör kommer att testa fram den bästa vallan för dagen och leverera den till alla distrikt. Ingen egen valla får användas under tävlingshelgen, den valla som föreskrivs ska läggas på alla skidor.

Peter Drugge Ersnäs IF är vallaansvarig som håller kontakten med vallaleverantören och organiserar vallningen under helgen. Utöver vallaansvarige behöver vi ytterligare 1 vallare/6-8 åkare. Anmäl dig till vallaansvarig om du är intresserad av att åka med som vallare. Vallagänget bor och äter enligt arrangörens koncept (på skola, golvlogi i eget rum för vallarna).

Samtliga vallare anmäler sig senast den 14/1 HÄR Länk till annan webbplats.


Läs allt om Folksam cup och vallning HÄR Länk till annan webbplats.

SSF:s riktlinjer kring vallning – för Folksam cup skall följas.
NSF täcker kostnaden för samtliga vallare, i den ingår resa (med den gemensamma bussen eller samåkning), boende (hårt underlag), mat och kamratmåltid.

Kostnad och återbetalning

Anmälningsavgift: Vi kan för närvarande inte precisera den exakta kostnaden utan det återkommer vi till lite senare. Räkna med drygt 3800kr/deltagare. Resa, tävling, ledare, vallare, valla, mat, logi (hårt underlag) och kamratmåltid ingår i priset.

Avgiften faktureras klubbvis i efterhand.

Utrustning
NSF lånar ut tävlingsdräkt och överdragskläder till samtliga tävlande och ledare. Alla tävlande och ledare får också ett pannband. Underställ, ombyte, handduk, skor, skidskor, hygienartiklar, ryggsäck, liggunderlag, sovsäck, kudde. Max 2 par skidor, stavar.

Frågor eller synpunkter

Per-Anders Breistrand, huvudansvarig ledare.

pabben60@hotmail.com, 070-971 08 31

Peter Drugge, huvudansvarig vallare
maria_laxen@hotmail.com 076-145 55 58

Magnus Holmbom, ungdomsandvarig NSF

holmbom.magnus@gmail.com 070-238 48 09

 

Informationen som Word-fil finns HÄR. Word, 55 kB.

Senast uppdaterad
2023-11-30
Publicerad
2022-12-05
Skribent
Ida Karlsson

Huvudsponsor