Gå till innehåll

Norrbottens Skidförbund

Norrbottens Skidförbund
En bild

Ski Team Ungdomscup

Distriktsfinalen för 13-14 åringar hos Vårby IK i Örnsköldsvik, 2021-2024. 2023 avgörs tävlingarna i klassisk stil. Norrbottens skidförbund i samarbete med Älvsby Folkhögskola kommer att delta med ett lag.

Information om Ski Team Ungdomscup i samverkan med Älvsby folkhögskola.

Ski Team Ungdomscup för 13 - 14 åringar (f.09 - 10)
Örnsköldsvik 10 - 12 mars 2023 (avresa 9/3)

Syfte

”Syftet med Ski Team Ungdomscup är att stimulera bra tränings- och tävlingserksamhet i våra distrikt som bidrar till sammanhållning och kamratskap med fokus på att fler ungdomar ska fortsätta med längdskidåkning hela livet. Samt erbjuda en rikstäckande tävling för åldersgruppen där det läggs fokus på såväl prestation som gemenskap och glädje.” (SSF, 2019)
Älvsby folkhögskola vill genom sitt samarbete med NSF bidra till ökad bildning inom alla områden i skidsporten.

Uttagning
Kriterier för att representera Norrbotten på Ski Team Ungdomscup är:

  • NSF uppmuntrar alla ungdomar att åka de tävlingar som arrangeras i Norrbotten.
  • Vid eventuella frågor kontakta huvudansvarig ledare.

Anmälan/avanmälan

Alla åkare som vill delta i riksfinalen anmäler sig senast den 16/1 genom att klicka HÄR Länk till annan webbplats.
Anmälan är bindande. Vid avanmälan efter sista anmälningsdag debiteras 50% av avgiften mot uppvisande av läkarintyg. Intyget mailas till monica.johansson@afhs.nu
Ev. avanmälan görs till huvudansvarig ledare.

NSF sköter sedan all anmälan till tävlingarna, boendet och kamratmåltiden.

I samband med anmälan godkänner ni att NSF får publicera bilder från tävlingarna på hemsida och i sociala medier. Ni som inte vill att era barn får synas på bild måste meddela det till huvudansvarig ledare pabben60@hotmail.com

Riksfinalen
Ski Team Ungdomscup är en distriktstävling där varje åkare samlar poäng till distriktet. Deltagarna får poäng utifrån en tabell beroende på vilken placering åkaren kommer på. Poängen för distriktets åkare räknas samman och divideras med antalet deltagare från distriktet.


Då syftet med Ski Team Ungdomscup är att bidra till sammanhållning och kamratskap vill vi att de som representerar Norrbotten under riksfinalen reser och bor tillsammans med resten av distriktet. Ambitionen är att resan kommer ske med buss från Luleå/Piteå till Örnsköldsvik under torsdag mitt på dagen för att anlända på kvällen.

Ledare
Huvudansvarig ledare är Per-Anders Breistrand, Luleå Gjutarens IF. Ytterligare 3 ledare kommer att följa med. NSF täcker kostnaden för samtliga ledare, i den ingår resa, boende (hårt underlag), mat och kamratmåltid.

Vallning och utrustning

Alla tävlingar under riksfinalen kommer att, 2023, gå i klassisk stil. Endast ett par skidor får användas till tävlingarna under helgen, skidorna märks före första start. Det är tillåtet att ta med ytterligare ett par skidor att avnända till uppvärmning.

Arrangören har avsatt plats för vallare i anslutning till skidstadion som ska vara tillräckligt stort för alla distrikt. En vallaleverantör kommer att testa fram den bästa vallan för dagen och leverera den till alla distrikt. Ingen egen valla får användas under tävlingshelgen, den valla som föreskrivs ska läggas på alla skidor. Kostnaden för detta är inkluderad i anmälningsavgiften.

Peter Drugge, Ersnäs IF är vallaansvarig som håller kontakten med vallaleverantören och organiserar vallningen under helgen. Utöver vallaansvarige behöver vi ytterligare 1 vallare/3-4 åkare. Anmäl dig till vallaansvarig om du är intresserad av att åka med som vallare. NSF står för boendet (max 500kr/natt och pers) för de som åker med som vallare, gemensamt boende bokas av vallaansvarig.

SSF:s riktlinjer kring vallning – barn & ungdom skall följas.

Kostnad

Anmälningsavgift: Vi kan för närvarande inte precisera den exakta kostnaden utan det återkommer vi till lite senare. Räkna med ca 3500kr/deltagare. Resa, tävling, valla, mat, logi (hårt underlag) och kamratmåltid ingår i priset.

Avgiften faktureras klubbvis i efterhand.


Utrustning
NSF lånar ut tävlingsdräkt och överdragskläder till samtliga tävlande och ledare. Alla tävlande och ledare får också ett pannband. Underställ, ombyte, handduk, skor, skidskor, hygienartiklar, ryggsäck, liggunderlag, sovsäck, kudde. Max 2 par skidor, stavar.


Mer information

Angående restider, mat under resan m.m kommer någon vecka innan avresa.

Frågor eller synpunkter

Per-Anders Breistrand, huvudansvarig ledare.

pabben60@hotmail.com, 070-971 08 31

Peter Drugge, huvudansvarig vallare
maria_laxen@hotmail.com, 076-145 55 58

Magnus Holmbom, ungdomsandvarig NSF

holmbom.magnus@gmail.com, 070-238 48 09Senast uppdaterad
2023-01-12
Publicerad
2022-12-23
Skribent
Leena Jansson, Norrbottens SF

Huvudsponsor